Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hizni szeretnék, de refluxom...

Hizni szeretnék, de refluxom van. Akkor hogyan? Kétségbeestem 21n

Figyelt kérdés

Mindig is vékony testalkatú voltam, akármennyit ettem nemigazán hiztam.

Persze ennek örömére imádtam/ok enni finomakat, nagyokat. A gond ott kezdődött, hogy észrevettem egyes ételeket már alig birok enni. Pl a hagyma... mindig is szerettem, ám mosmár kis adag nyershagymától is rosszul vagyok, fáj a hasam. Paradicsomot is ettem, mint az almát, már nagyon ég tőle a gyomrom. Tiszta almalevet/almát sem birok már normálisan inni. Lassacskán egyre több mindennél érzem ezt. Eljutottam arra a szintre, hogy lefekvéskor már a garatomban érzem a savasságot, szóval refluxos lettem.

Szeretnék elkezdeni újra sportolni, mert mióta dolgozom és ülő munkát végzek, teljesen elhanyagoltam... és hát ami még nehezebb, nem fogyni,hanem izmosodni, formásodni szeretnék. Ehhez persze egyik legfontosabb tényező a minőségi étel.

Olvasgattam étrendek után, fehérjedús húsok amiket amúgy is imádok rendben vannak, viszont rengeteg zöldséget és gyümölcsöt is kéne, amiből már egyre kevesebbet birok. Akkor mégis mi a fenét egyek?! Már teljesen kétségbe estem ... hisz már a fentebb felsoroltak is egészségesek, amiket nyugodtan ehetnék és kiderül, hogy nem /fogom/ birni őket?! Akkor mégis mit csináljak?

Találtam egy listát a savasodást okozó ételekről, hát mégjobban rosszul lettem ... [link]

Rizs, kenyér, gyümölcsök, gyümölcslevek, bab, csirkehús, sajtok!? Mitől fogok én hizni ha ezeket az alap ételeket kerülnöm kell/ene? Salátán?

Kérlek valaki adjon tanácsot, tippet, mert már nem tudom hova forduljak és mit tegyek. Semmiképp sem szeretnék lefogyni újra, az utóbbi időben sikerült elérnem a 60 kg-t, viszont egészségesen szeretnék élni.

2019. febr. 13. 14:37
 1/2 A kérdező kommentje:

Illetve: néhány helyen azt olvastam a paradicsom, paprika, hagyma savasit. Néhol meg azt, hogy a zöldségek kivétel nélkül lugositanak.

Most akkor mi van?

Paradicsom után is éreztem égést, hagymát már egyenesen nem birom, mintha lökné vissza a szervezetem és a garatomban érezném.

Hálás lennék, ha valaki ellátna pár tanáccsal.

2019. febr. 13. 14:57
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem értek a refluxhoz de én megpróbálnám, hogy okoz e gondot ha teljes kiőrlésű kenyeret/rizst/babot eszem. Felkereshetsz egy dietetikust akinek ez a munkája.
2019. febr. 13. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!