Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha minden edzés után futok...

Ha minden edzés után futok 1.5-2km-t, akkor csökkenhet az izomtömegem is?

Figyelt kérdés

Heti 4 alkalommal végzek súlyemelős edzést, és az edzések után általába futni is szoktam, mert egy kicsit sok a felesleg a hasamon .

17/F

2019. febr. 10. 15:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Nem, miért csökkenne?

A futással maximum csak kalóriát fogsz elégetni és kicsit hátráltatod a regenerálódást.

Ha sokat futsz, akkor sok kalóriát fogsz elégetni, ergo fogyni, vagy stagnálni fogsz. Viszont ha pótolod az elégetett kalóriákat, akkor nőni fog újból a tömeged.

Tehát annyi a lényeg, pótold a futás során elvesztett kalóriákat és nem lesz semmi baj. A regenerálódással pedig szerintem nem lesz gondod, mivel ez a 1,5-2km futás nem vesz ki belőled annyit, hogy ne tudnál regenerálódni.

2019. febr. 10. 16:20
 2/19 anonim ***** válasza:
Ugyanezt akartam kérdezni, csak én nő vagyok, hogy futás vagy ellipszis inkább. :D Bocs, hogy idepofátlankodtam. :D
2019. febr. 10. 16:26
 3/19 anonim ***** válasza:
5-10p futástól semmi rossz nem fog történni
2019. febr. 10. 16:53
 4/19 anonim ***** válasza:
Az izomtomegeddel nem lesz gond, viszont a futas testepites celjabol alkalmatlan a zsiregetesre.
2019. febr. 10. 18:22
 5/19 anonim ***** válasza:

Koslayer, meg tudnád mondani, hogy miért? Konkrét tapasztalat vagy cikkek érdekelnek.

Nem kötekedés a célom, ne értsd félre.

2019. febr. 10. 19:03
 6/19 anonim ***** válasza:
80%
Azert, mert a zsirbontashoz oxidacio kell, az oxidaciohoz pedig oxigen, a futas pedig anaerob gyakorlat, tehat oxigenhianyos, ebbol szepen kovetkezik az egyik ok. A masik pedig abbol, hogy mivel nem tud hatekonyan zsirt egetni a szervezet (ami ugye egy energiabanya, mivel 1g zsir 9kcal, 1g ch pedig csak 4), de a futas miatt viszont rengeteg energiara van szukseg, amit igy a szervezet kenytelen glikogenbol potolni. Ez mind szep es jo, de ezzel csak leurul az izmok glikogenraktara, ezzel viz is tavozik, ezert a testsuly is csokken, azonban az elso etkezessel mar elkezd visszatoltodni, igy szinte ugyanott leszel utana, ahol kezdted. Nem veletlen nem latsz futkosni egy testepitot sem versenydietanal, pedig ha valakiknek, akkor nekik a leghatekonyabb zsiregeto mozgas kell.
2019. febr. 10. 20:10
 7/19 anonim ***** válasza:
Értem, ez így hasznos volt szerintem mindenkinek, nem csak nekem.
2019. febr. 10. 20:53
 8/19 anonim ***** válasza:
Es akkor mit ajanlasz?
2019. febr. 11. 06:46
 9/19 anonim ***** válasza:
0%

"futas pedig anaerob gyakorlat, tehat oxigenhianyos, "

Ekkora marhaságot is rég olvastam.

Koslayer ha valamihez nem értesz akkor inkább ne mondj butaságokat! Inkább oszd az észt a kokszolásról, abban szakértő vagy.

2019. febr. 11. 09:22
 10/19 anonim ***** válasza:

# 6

Ez emberfüggő nagyon.

Persze a versenydiétában egy 100+ kilós versenyző x hónap diétával meg 3-4 fajta szteroiddal persze hogy nem fog futni de még kocogni se nagyon.Persze még közrejátszik az a faktor hogy a testépítő versenyzők nagy része (tisztelet a kivételnek) állóképesség szempontjából nem valami jók...ez köszönhető a +súlynak .De mind1 mert ez olyan darázsfészek téma amibe nem érdemes belemenni.

Viszont arra merek fogadni egy nagyobb összeggel hogy kérdezőnek a heti 4 futás mellé nem párosul megfelelő étrend így felesleges erről tovább gépelni :D

2019. febr. 11. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!