Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A profik edzővideóiban miért...

A profik edzővideóiban miért hiányzik a felhúzás?

Figyelt kérdés
Sok ilyet dob fel a youtube és Molnár Petitől kezdve, Tóth Danin át a külföldiek edzésvideójáig sehol nem látom a felhúzás gyakorlatot a hát edzésénél. Kathi Bélánál láttam, de ő más kategória, kicsit őrült. Mi ennek az oka? Félnek a sérüléstől? Nekem a kedvenc hátgyakorlatom, van, hogy fél órát csak ezzel foglalkozok.
2019. febr. 7. 19:09
 1/6 Szergej55 ***** válasza:
100%
Valószínűleg nem akarnak megsérülni, és a testépítők egy jelentős része tart attól, hogy ha gyakran csinálja, akkor szélesebb lesz a dereka, aminek azért van valamennyi valóságalapja.
2019. febr. 7. 19:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Elozo szepen kifejtette. Nem atlagos edzotermi eronletrol beszelunk, te vagy en lehet hogy elbohockudnk 150-200 kiloval szeriaban, de nekik inkabb a 250-300-as tartomanyban kene dolgozni a megfelelo stimulaciohoz. A profi testepites meg mindig esztetikai sport, nem az erorol szol. Lsd. Phil Heath pl. 140-180 kg-al guggol schmidt gepen, meg is nyert par olimpiat.
2019. febr. 7. 22:20
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, tök logikus amit írtatok.
2019. febr. 8. 00:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Titkolják az igazi ütőkártyájukat :D
2019. febr. 8. 09:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Mert egy nagyon megerőltető, technikai tudást és lélekjelenlétet igénylő, összetett gyakorlat, aki csak esztétikára edz, annak nincs szüksége rá, beülhet helyette egy kényelmes gépbe és végezhet izoláló mozdulatokat, vagy bezárhatja a mozgástartományát egy Smith keretbe. Ahogy előttem említették, Phil Health sose ment 200 kg fölé guggolással, felhúzást nem is végzett, bár ehhez két dolgot hozzátennék, egyrészt Phil Heath kivételes genetikája és több raklapnyi szteroidja amit bevitt inkább közrejátszott ebben, másrészt Arnold rendszeresen húzott és 320 kg volt a PR-re, nem is nyomorította le magát vele (yeah buddy) és ő ezerszer inkább példakép mint Phil Heath.

Az meg egyáltalán nem igaz hogy a mi 150-220kg közötti felhúzásaink bohóckodások, minden szinttől függ, egy középhaladó ugyanúgy meg tudja dolgoztatni a combhajlítóit és alsó hátizmait 140kg-val, mint egy elit athléta 280-al, ennyi erővel semmilyen összetett gyakorlatot ne végezzünk ha nem vagyunk világrekorder szinten.

2019. febr. 8. 11:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, félreértettem a kettest. Abban van igazság, hogy a heti kétszeri 280kg-s felhúzás szettek esetén megnő a sérülés kockázata, mert egyre több lélekjelenlét szükségeltetik a helyes kivitelezéshez.
2019. febr. 8. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!