Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért a pénz számít?

Miért a pénz számít?

Figyelt kérdés

A minap egy csávó totál rosszul csinálta az összes gyakorlatot, aminek nekiállt és fél óra után már annyira bökte a csőrömet, hogy gondoltam rászólok. De most ezt úgy képzeljétek el, hogy evezésnél az egész teste mozgott előre-hátra, erre mondom neki, hogy figyi, megmutatom hogy kell helyesen. Erre nekiállt akadékoskodni, hogy kopjak le, mire odajött az ügyeletes edző is és még engem hozott ki hibásnak. Azt mondja nekem, hogy ne szóljak senkihez, mert ő fizeti a bérleti díjat, nehogy már miattam menjen másik helyre.

Kérdem én! Az edzőnek nem az lenne a dolga, hogy a helytelen, életveszélyes gyakorlatokért odaszóljon? Tényleg én lettem volna a hibás?

2018. nov. 15. 22:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem a te dolgod. Nekem diplomám van testnevelésből, rengeteg további szakriányú képzésen részt vettem, valószínű messze többet tudok az egész testedzés csínyjáról bínjáról, mint a konditermekben bárki. Viszont soha nem javítgatok ki senkit kéretlenül. Pedig nekem is van, mikor rendkívül bosszant a látvány. Ez halmozottan igaz, amikor edző csinálja. De akkor is megállom.

A te történetedre levetítve; az edzőnek az az érdeke, hogy az emberünk felkeresse és oda is lökjön egy kis zsét. Így akár indokolt lenne, hogy ő menjen oda hozzá segíteni. Ez amúgy a legtöbb munkaköri leírásban szerepel. Noha nem az anyagi hanem a preventív rész miatt. Viszont nekem most több ok is eszembe jut, hogy miért nem ment oda hozzá. Persze a hanyagság is itt van, de a már odamenttől, a haverján át, a hagyjuk mert egy hülyéig bármi lehet.

Az viszont szintén feladata, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Márpedig ha valaki odamegy a kéretlen tanácsaival (még ha jószándékú, kedves, segítőkész, stb.) akkor is bossznató és valóban levonhatja azt a vendég, hogy itt ilyen önjelölt bunkók vannak akik nem a saját dolgukkal törődnek, hanem beszólnak neki.

Az életveszélyes gyakorlat pedig túlzás. Ha felmászna valamelyik torony tetejére, lelógna és úgy végezne rúddal a kezében valami elképesztő látványos gyakorlatot.. Tuti leszednék onnan, mert az már ön és közveszélyes.. Ráadásul rongálhatja vele a terem tartozékait.

Az evezés és egyéb gyakorlat rángatása azonban nem ilyen. Max meghúzódik valamelyik izma. Az evézsénél speciel valszeg a négyszögi ágyékizom.

Ha valaki évekig hídazva nyom fekve, akkor sem megyünk oda hozzá, hogy ember brutálisan fog fájni és nagyon fogsz félni mikor egyik napról a másikra a gerincsérv kiszakítja a pólyát és képbekerül a tolókocsi.

De egy másik példa, mikor valaki iszonyú súlyokkal húz fel, vagy guggol kvázi meztelenül, de tök szabályosan. Nem tudhatod, hogy nincs a mögötte tornász vagy egyéb breaktáncos, capoeirás, akármilyen múlt. És lehet elhiszi, hogy jót akarsz, a hol az öv megjegyzéseiddel, de lehet nem. És valljuk be, az utóbbi sokkal valószínűbb. Erőlködés közben, előtt, után az emberben nem épp a barátkozós kedve dominál.

2018. nov. 16. 10:26
 12/15 anonim ***** válasza:
72%

Nem a 2 sportolót hasonlítottam össze. Szakmailag nem voltak Bélanak is sérülésveszélyesek a gyakorlatai?

TSM alapja pedig a tudatos csalás,lendületvétel,rángatás ha jól tudoim.

2018. nov. 17. 02:18
 13/15 anonim ***** válasza:

--gömb--

Én megértem ha zavar a veszélyes gyakorlat látványa és segíteni akarsz de azzal számolj hogy ezt sokan zokon veszik és ha elvárod hogy fogadja el az utmutatásodat az zavaró lehet.

2018. nov. 17. 18:40
 14/15 A kérdező kommentje:
Hagyjuk. Bepanaszoltam a tulajnak és ő mondta hogy csak beugrós edző, addig lesz náluk, ameddig nem találnak fix embert a helyére.
2018. nov. 17. 20:04
 15/15 A kérdező kommentje:
Különben 11-es! Egyetértek azzal amit írsz, de ugyanakkor azért van ott a teremfelügyelő edző, hogy az egyértelműen káros gyakorlatvégzésért szóljon. Ha bármilyen sérülés történik a teremben, akkor ő a felelős érte. Ha nem végzi a munkáját, csak nézi a balféket és sétál fel-alá a teremben, akkor tulajdonképpen miért is van ott, mire kapja a fizetését? Nem szokásom mások zsebében turkálni, de érted.
2018. nov. 17. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!