Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy ilyen régi munkás mennyire...

Egy ilyen régi munkás mennyire lehet erős?

Figyelt kérdés
Aki nagyon régen élt, jellemzői: egy farmon él, nem voltak még eszközök , tehát fejszével ment fát vágni,nem volt láncfűrész,nem volt kocsi, kézzel kellett pakolni a fát és hazavinni stb, minden nap reggeltől estig nagyon nehéz fizikai munkát végez, nincs asszimetrikusan edzve, hiszen favágás mellett a farmon is dolgozik, cipekedig, ás, kapál, építkezik, nehéz dolgokat emelget stb, tehát a teste minden része meg van edzve, valamint egészségesen is kajál, hiszen nem a boltból vásárol tartósitoszeres kajat, csak a farmon megtermelt friss zoldsegeket es gyumolcsoket, valamint a tartott allataiank friss husat eszi, mivel netje meg tv-je sincs igy minden este mar koran fekszik es kipiheni magat, tehat regeneralodni is tud, ezek mellé baromi jó a genetikája,nem iszik es nem cigizik, max hetvegente pipázik egyet(rendes regi pipaval) es iszik egy kis sajat keszitesu hazi bort es hazi palinkat. milyen erős lehetett egy ilyen ember? illetve milyen fizikummal rendelkezhetett kinézetileg? ha elkezdene boxolni vagy birkozni vihetne valamire? termeszetesen ugy hogy edzesen tanulgatna a technikai reszt

2018. szept. 8. 14:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
9: A magyar konyha nem az volt, amit ma akként mutatnak be, jóval gazdagabb, sokrétűbb, nem gulyás, pörkölt, töltött káposzta stb. Ennek ellenére sajnos egészségtelen volt, bár tény, hogy a szalonnát ledolgozták a földeken (és sajnos sokan nélkülöztek is). De van szerintem haladó hagyomány is: a főzelék magyar találmány, az saját anyagával sűrítve azért általában egészséges (ahogy pl. a nem zsíros natúr lecsó is).
2018. szept. 8. 20:06
 12/24 anonim ***** válasza:
#11 mi a baj a zsírral szerinted?
2018. szept. 8. 21:28
 13/24 anonim ***** válasza:
Ha ledolgozzák, talán semmi...
2018. szept. 8. 22:27
 14/24 anonim ***** válasza:
Többnyire szikár emberek voltak. Úgy képzeld el, mint a túledzést. Pont, hogy nem volt annyi idejük regenerálódni, így nem nőttek valami nagyra. Az alkatukhoz becsült erőszintet azért könnyen meghazudtolták. Pszichikailag erősebbek lehettek nálunk.
2018. szept. 9. 00:25
 15/24 A kérdező kommentje:
az mit takar, hogy pszihikailag?
2018. szept. 9. 09:13
 16/24 anonim ***** válasza:
90%

A családomból tudok hozni egy példát. Nagypapám tavaly hunyt el 93 évesen. Az utolsó fél évét leszámítva fát hasított, ellátta a háziállatokat, kitakarította a tanya melletti erdőt, krumplisládákat, kukoricásládákat hordott (40 centi mély, saját gyártású faládákban!), stb. Ő mindig is tanyán élt, mindent megcsinált maga, amit emberi erővel meg lehetett. És ami a legfontosabb, sokkal nagyobb volt a kitartása a mai fiatalokhoz képest.

Sokan mesélték, hogy 50 évesen is elment a táposhoz, ahol daráltatta a kukoricát. Mondták neki, hogy mindjárt segítenek kivinni a zsákokat, csak várjon egy kicsit. Ő meg egymaga felvette a vállára a zsákot és kivitti a lovaskocsira. Tipp, hány kilós volt egy ilyen zsák? Egy mázsa... Ehhez volt úgy 170 centi magas, átlagos testalkatú.

Párszor szórakoztunk azzal, hogy ki tudja kinyomni a 10 kilós mázsasúlt a kisujjára akasztva. Ha tudjátok miről van szó, akkor próbáljátok ki. Annyit elárulok, hogy nem olyan a fogása,mint egy kettlebellnek. Erre se sokan lennének képesek manapság.

De dolgoztam már én is sok fiatallal, akik gyúrni járnak, meg kinézetre jó az alkatuk. Hát, borzalmas véleménnyel vagyok róluk. 20 kilós gumilapokat (1*1 m) vittünk párban, de 3-4 forduló után már lihegtek és meg kellett állni pihenni. Végül meguntam és vittem egyedül. Sokan egy tele talicska betonnal sem bírtak el. Vagy egy vödör ragasztóval. Egy-egy körre még csak-csak, de olyat keveset ismerek, aki legalább 8 órán át egy szó panaszkodás nélkül tudna dolgozni. Egyszerűen hiába bírnak el kondiban egy bizonyos mozdulatsorra valamekkora súlyt, összességében nincs erejük, de legfőképp nincs kitartásuk. Semmihez.

Szóval szerintem, azok alapján amit láttam, a 'régiek' sokkal erősebbek voltak. Fizikailag és fejben is.

31F

2018. szept. 9. 09:31
 17/24 anonim ***** válasza:
#13 ilyen nincs, hogy ledolgozzák (ma is értelmetlen kifejezés), A régi ember örült ha eleget tudott enni. A zsír pedig a legolcsóbb energiaforrás, nem véletlenül ilyen zsíros a magyar konyha.
2018. szept. 9. 09:32
 18/24 anonim ***** válasza:
17: Nincs olyan, hogy elégetik a kalóriát? Nincs olyan, hogy az egyik tesped és zabál, a másik meg ugyanannyit eszik, de napi 10 óra fizikai munkát végez? Tessen mondani, mi történik a munkavégzés hatására a szervezetben ugyan vajon mégis? Mondom, amit ma magyar konyhaként eladnak, az az alföldi szegénykonyha, ne dőljünk már be mindennek...
2018. szept. 9. 10:44
 19/24 anonim ***** válasza:
16: Ez szép válasz...
2018. szept. 9. 10:45
 20/24 anonim ***** válasza:
17: Az egyik válaszodban számon kérsz, hogy tényleg zsíros a magyar konyha, aztán meg nekem ugrasz.
2018. szept. 9. 10:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!