Miért van szinte minden magyarországi edzőteremnek angol neve?
Nem értem, mi szükség van erre. De tényleg: elég csak a városomban szétnéznem és ilyen neveket találok: Atlas, D-Fitness, Cutler, Garden Gym stb. Nem tartom szerencsés tendenciának ezt.
Miért nincs sehol egy Székely vértanúk edzőterme vagy egy Dankó Pista Testépítő Klub?
Miért Scitec meg Biotech?
Azok is magyar cégek. Lehetne helyette Turulteknológia - Háború edzés előtti energizáló.
Vagy akár Kinizsi táplálékkiegészítők: Izo Tejsavó 2000
:D
Szerintem nem kell ezt ilyen tragikusan felfogni.
Annyi idegen szót használunk nap mint nap, hogy ez már nem oszt nem szoroz.
Én például attól vagyok rosszul mikor foggal körömmel magyarra próbálunk formálni egy kifejezést. "Gírosz" nem magyar eredetű kaja, tartsuk tiszteletben, hogy mi a rendes neve. Vagy amikor az e-mailt "ímélnek" írják, nevetséges. Feltételezem az elektronikus levelezés nem magyar fejlesztés, hanem inkább amerikai, teljesen jogos ha angol nevén nevezzük.
Én például hallottam Facsiga nevű edzőteremről, de valóban angol nevű a nagy része. Egyszerűen jobban hangzik, könnyen megjegyezhető. Cutler, Top gym, Atlas stb egy-két szavas jól hangzó nevek. Dankó Pista Testépítő Klub? Mindenki csak Dankónak mondaná, az pedig egy olcsó bor neve. Ráadásul tényleg nem is volt testépítő.
A Mecca nevű teremnek a teljes neve "Hungarian Mecca of Bodybuilding". Magyarra fordítva kb a "Testépítés magyar Mekkája".
Ugye Mekka a történelem során a muszlimok legnagyobb zarándokhelye lett, így szerintem teljesen érthető a párhuzam, hogy az a bizonyos konditerem a magyar testépítők "zarándokhelye". Szerintem egy ötletes szlogen vagy névválasztás, és ahogy látom budapesti terem, így elképzelhető, hogy külföldiek is látogatják. Ők pedig nagyobb eséllyel értik meg a fenti angol nevet, mint egy magyart. Ennyi angoltudása pedig a magyarok jó részének is van.
De szerintem kár ennyire a konditerem nevén filózni. Az addig fontos amíg első edzésre mész és megkeresed hol van. Utána nem lesz lényeg, hogy most a "nagy fehér épület az xy utca sarkán, az Cutler vagy Mecca", hanem csak mész és edzel.
Sokkal fontosabb a gépek, súlyok minősége és mennyisége, valamint az emberek akik odajárnak. Ha nagyrészt beképzelt bunkók járnak oda, akkor teljesen mindegy milyen a felszereltség vagy épp magyar neve van-e a teremnek, mert nem lesz jó ott edzeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!