A zsír, illetve izom sejtek mennyisége befolyásolható?
Én úgy tudom az izom fehérjeláncokból áll, amik száma nő. Illetve a méretük is nőni tud, hogy minél több cukrot tudjanak tárolni. A zsír viszont adott születésétől, azoknak csak a mérete változik.
De javítsanak ki, ha nem jól mondom.
Én úgy tudom hogy az izom nem megnő, hanem újraépül. Az edzések során mikrosérülések/szakadások keletkeznek, amikor az izom egy részét lebontja a szervezet. Megfelelő körülmények mellett viszont több épül vissza izomként, mint amennyit lebontott, ennek a folyamatos ismétlődése az izomnövekedés. Egyet hátra, kettőt előre. A mennyisége természetesen befolyásolható edzéssel, pihenéssel, és helyes táplálkozással.
A zsírról én is úgy tudom hogy összemegy, teljesen eltűnni nem tud, létfontosságú a szervezet számára. Persze a mozgásszegény életmódot folytató elhízott embereken több a zsír, annak egy jó részét le lehet adni, de sosem az összeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!