Másodperc számolás vs. Ismétlések számolása?
Olvastam egy elméletet, miszerint nem az ismétlések száma a lényeg, hanem a feszülés alatt eltelt idő.
Az ismétléseket szuperlassan kell végezni, hogy 90-120 mp-ig tartson egy sorozat.
Kipróbáltam itthon a fekvőtámaszon. Normál tempóba megy 30 db, viszont lassan ötnél többet nem bírtam, és az is csak 90 mp-ig tartott.
https://www.youtube.com/watch?v=vKDYfRtfqng
Ha érted az angolt itt pont el van magyarázva a téma.
Ez így azért félrevezető, mert nem mindegy, hogy a feszülés mekkora. Feszíteni ellánállás nélkül is tudod az izmot. Fontos, hogy mennyi izomrostot aktiválsz, és az is, hogy mekkora az ellenállás (nagyobb ellenállás = nagyobb feszülés). Ha az egész gyakorlatot lassan végzed, az azért nem lesz a legjobb, mert akkor nem fog aktiválódni annyi izomrost, meg amúgy ez így korlátozza is, hogy mennyi súlyt használhatsz (ez mondjuk nem minden esetben hátrány, ha pl. valamiért kisebb súlyt akarsz használni, vagy nem tudsz nagyobb súlyt használni, így lehet nehezíteni).
Próbáld ki inkább ezt:
Lefelé kontrolláltan mész le (nem kell szuper lassú negatív, csak 1-2 másodperc), lent megállsz, és onnan robbanékonyan jössz fel! Csinálj meg 10x10-et 1 perces pihenőkkel.
am mind a 2 másra jó
másodperc tipikusan a tartások ill 1 perces fekvő(1 perc egy fekvo, 20mp le 20mp tartas 20 mp fel és johet a kovi) és hasonlok
ismetlesek meg mindenel amit nem lassan csinalsz
mind a 2 masra keszit fel, -szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!