Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Aki ismeri a HST edzest,...

Aki ismeri a HST edzest, tisztazna velem par dolgot rola?

Figyelt kérdés

Az egyszerusitett HST programban van 15, 10, 5 es negativ ismetleses ciklus, 1 ciklus 2 hetig tart.

A 15, 10 es 5-os ciklusban az van, hogy meg kell nezni mekkora az a suly, amibe eppen megy 15, 10, 5, es ezekhez a sulyokhoz ugy kell eljutni, hogy edzesenkent emelunk 2.5 kilot. Tehat, ha nekem megy 100 kiloba 15 ismetles fekve az egyszeruseg kedveert, akkor vegyek el belole 6*2.5 kg-ot, ugye heti 3 edzes, az 2 het alatt 6. Ez azt jelenti, hogy 85 kilorol kell indulni. Itt jon az, ami logikatlan szamomra. Ha nekem 100 kiloba megy 15 ismetles, 85 kiloba boven menne 20, vagy akar tobb is, ez keves lesz. A 6. hetre erek el a 100 kiloig, 5 hetig meg kb semmit nem csinalok.

2018. jan. 12. 00:02
 1/5 A kérdező kommentje:

1. Tul magas az ismetleszam 20 korul.

2. De a volumen is alacsony lesz, mert 15-ot nyomok abban, amibe amugy menne 20, vagy akar tobb is.

2018. jan. 12. 00:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Jav: Tul kicsi az a suly, amibe megy 20 ismetles.
2018. jan. 12. 00:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Tehat ha jol ertem az a gondod h tul keves lesz a suly az elso par hetben?

Igen. Az elso 2 het amikor 15 os sorozatok vannak, kicsit keves a suly. Ez hozzaszoktatja az izmokat es izuleteket a nagyobb terheleshez. (Ezt irjak).

Amugy egyszerubb ha ugy szamolsz, hogy mennyi az 1RM-ed. Ezt alapul veve kituzod celnak hogy a legvegen mennyivel akarod nyomni.

Ha pl az a cel hogy a ciklus vegere 100 kiloval nyomj fekve, akkor az legyen 12 het vegen. Es onnan szamolsz vissza 2,5-5 kilokat.

Azt elso 1-2 ket hetet nagyon lazanak fogod erezni, de kb a 3-4. Hettol be fogsz szarni azt garantalom. :)

2018. jan. 12. 06:21
 4/5 A kérdező kommentje:

Elirtam, nem a 6. hetre, hanem a 6. edzesre, es az elotte levo 5 keves.

A 10 ismetleses ciklus elejen is akkora sulyokkal fogok edzeni, amibe menne akar 20 ismetles is. Ez logikatlan. 1-2 edzes van a ciklusbol, ahol normalis sullyal edzek, a tobbi 4-5 meg olyan, mintha nem is csinalnek semmit.

2018. jan. 12. 10:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen, ebben igazad van, úgy tűnhet, kevés a terhelés, kevés a súly. Nekem pl. bejött. De ez nem erőszak.

Az első 1-2 hét laza, de nem hiába van így kitalálva gondolom, nem lehet mindig maxokat nyomni. Amúgy le is van írva több oldalon, hogy ha olyan jó formában vagy, hogy nincs szükséged felvezetésre, akkor ki lehet hagyni az első 2 hetet.

Én akkor szoktam kihagyni, ha a második ciklust kezdem el. Akkor 10 ismétléssel kezdek. De ha full nulláról kezded a programot, én ajánlom, hogy kezd az elejéről.

A mostani programod működik? Ha igen, akkor folytasd, ha nem, akkor próbáld ki. Ennyit megér. Nekem erőben sokat segített és a forma is sokat javult.

2018. jan. 12. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!