Súly vagy gumiszalag?
Tudni kell hogy saját testsúlyos gyakorlatokat csinálok egy 7,5 kg-os súlymellényben. 3 kört szoktam így letolni, egy körben van 9-10 gyakorlat, csak felsőtestre (mell, tricepsz, hát, bicepsz). Ezek az alapgyakorlatok fekvőtámaszok, húzódzkodások, tolódzkodások variációi.
Vettem egy gumiszalagot (5-35 lbs ellenállású), és a vele végzett gyakorlatokat is be szeretném építeni az edzésbe. pl evezés, külön egy kézzel bicepszre is használnám, és főleg vállra edzenék vele oldalra meg előre emeléssel.
Hogy építsem be ezeket a gyakorlatokat úgy hogy ne legyen túl sok egy körben? Vagy nem baj ha ennyi gyakorlat van? (ezekkel együtt lenne 14-15 gyakorlat körönként)
Igen, azt tudni kell hogy nagyon soványról indultam. Most 63-64 kg vagyok.
Jo a forma!
Leirod az edzésterved is?
Köszi!
Körökre bontva edzem, általában 3 kört csinálok végig, ha nagyon kipihent vagyok akkor akár 4-et is. Az egész edzést a 7,5 kg-os súlymellényben csinálom. Külön edzem felső és alsó testre (A és B nap). átlag edzés idő 2 óra
Ebből áll egy kör: A nap
- kifelé néző tenyérrel széles húzódzkodás 10
- tolódzkodás 10
pihenő (3-5 perc)
- ausztrál húzódzkodás kifelé néző tenyérrel szélesen 10
- mély fekvőtámasz (a kezet alátámasztva, mellet mélyebbre engedve) 10
pihenő (3-5 perc)
- kifelé néző tenyérrel vállszéles húzódzkodás 10
- hindu fekvőtámasz 10
pihenő (3-5 perc)
- tandem húzódzkodás (kezek helyzete körönként cserélődik) 10
- padon tolódzkodás (bench dip) 10
- gyémánt fekvőtámasz 10 VAGY tigris fekvőtámasz 10 (tiger bend push up) ezeket
körönként cserélem
pihenő ---
Ebből áll egy kör: B nap
(súlymellény nélkül)
- függeszkedésből lábemelés rúdig 10
- függeszkedésből térdemelés mellig 10
- hasprés 10
(súlymellényben)
- vádli nyomás (calf press) 10
- guggolás 10
- kitörés 10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!