Dohányzásról való leszokás után milyen változások tapasztalhatóak az anyagcserével kapcsolatban?
Olvasgattam a neten ex-dohányosok beszámolóít és mindenki 10-15 kilós(!) hízásról számolt be.
Ez azért elég meredeken hangzik. Nyilván én mint "testépítő" tisztában vagyok vele hogy mikor milyen tápanyagra van szükségem és nem fenyeget az a veszély hogy ráfüggök a csokira, édességekre stb. Viszont azt írják hogy az anyagcsere be fog lassulni.
Ennek mekkora lesz a mértéke? Ha leteszem a cigarettát és nem csökkentem a napi kalória bevitelt akkor hízni fogok? Akkor mennyivel kéne csökkenteni?
Ha abból indulok ki hogy ha most pl 150kcal-val többet ennék naponta akkor egy grammot sem híznék. Mert egyszerűen kevés hozzá. Akkor most ennyire drasztikusan változni fog az alapanyagcserém? Eddig is lassú volt:'D Ennek hogy számoljam ki a mértékét, hogy alkalmazkodjak? Akkor most több kardióra lesz szükségem? Bringázhatok heti X perccel többet amiért leszoktam? Szürreális. Vagy ez csak egy túlmisztifikált elhanyagolható különbség ami igazából meg sem érződik? Aki pedig leszokás után elhízott az nem ugyanannyi kalóriát vitt be előtte hanem jóval többet?
Ha valóban lelassul az anyagcsere akkor ennyi erővel megkockáztathatnánk azt a kijelentést is miszerint a dohányzás bizonyos szempontból segíti a testépítést mivel gyorsítja az anyagcserét ami szerencsés a regenerálódás és a minél alacsonyabb testzsír százalék szempontjából is.
Anyagcsere nem változik,nincs hozzá köze.
A vérben szén-dioxid szintje csökken így jobb az izmok oxigén ellátása,a tödőkapacítás pedig javul így szintén jobb az oxigénfelvétel.
Az meg hogy hízol-e attól függ hogy unalmadba zabálsz vagy cigizel-e?vagy valami értelmeset csinálsz
Ugyanis a cigi erősen elveszi az étvágyat,de gondolom ezt te is tapasztaltad.
Mégegyszer semmi köze nincs ahoz milyen az anyagcseréd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!