Vegán étrenddel jobb fizikumot lehet összehozni, mint húsevéssel?
Előző válaszát azzal ugye ki kell egészíteni, hogy az, hogy nem megyünk szembe a természettel, nem azt jelenti, hogy fenn kell tartani az állattenyésztést, mert az semennyire sem természetes dolog. Teljesen mesterséges módon történik. Ezt fel kell számolnunk, vissza kell térnünk a természethez, mint annak a része és nem annak a kizsákmányolója. Már nagyon sokan bebizonyították és egyre többen fogják, hogy hosszú évek múltán egy jól összeállított vegán étrend kiváló életminőséget biztosít.
A B12-t érdemes csak vitamin formájában szedni. Ahogyan az állatokat is tömik ezekkel a vitaminokkal, hogy a húsukban meglegyen, úgy belerakják ezt a vitamint pl. növényi tejekbe is vagy egyszerű vitamin kapszula formájában. És ahogy hallottam, a húst evőknek általában így is alacsony a B12 szintjük.
A kérdésre válaszolva én jobb fizikumot kaptam, mióta vegán lettem (még csak 2 éve, igaz). Van összehasonlítása alapom, hiszen 23 évig kemény húsevő, tejivó, tojásfaló voltam és ezt röstellem is. Rendkívül színesen táplálkozok, ami nem azt jelenti, hogy csak zöldség és gyümölcs, hanem hüvelyesek, változatos gabonafélék is minden mennyiségben elfogyasztásra kerülnek.
De kedves kérdező, ne csak kérdezd, hanem tégy egy próbát. Persze csak is úgy, hogy utánanézel egy jó étrendnek vagy utánakérdezel vegán sportolóktól.
#13-as válaszoló beszél össze vissza minden összefüggéstelen hülyeséget.Mint valami prédikátor
A természetnek is sokkal jobbat tesz,aki vegán.
Homokba dugni a fejünket más szóval. Remélem az élet más területén nem így gondolkozol. Az oroszlán és más ragadozó és húsevő fajok nem tehetnek arról, hogy húst kell enniük. De az embernek van választási lehetősége, mivel nem ragadozó. Ehet húst, igaz, bár azt is csak úgy, ha megfőzi vagy megsüti, különben teljesen természetellenes lenne a szervezetének és megbetegedne tőle. Hosszú távon amúgy se lehet büntetlenül húst enni. Elő fognak jönni a civilizációs betegségek. Egészségügyben dolgozok, szóval látom, hogy a legtöbb páciensnek innen eredő problémái vannak. De persze erről tabu beszélni a magyar egészségügyben. Túl nagy pénzek mozognak.
Finomnak érzi az ember a hús ízét. Na de fűszernövények és ásványi anyagok nélkül is finom lenne?
Az embernek megvan a döntési szabadsága. Nem csak az egyén, az egó a fontos, hanem a környezete is. És a környezetében nem csak emberek élnek.
Amirol beszelek, abba beletartozik a tulnepesedes is, igy amit az ehezesrol, termofoldrol, erdorol, nem igazolja az allaspontod.
Tegyuk fel, hogy nincs szuksegunk husra, amin lehetne vitatkozni, es akkor mi van? A huseves a termeszet rendje, baromsag belegondolni mindenfele erkolcstelenseget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!