Ez milyen minőségű fehérjének mondható?
Amennyiben nem allergiás rá, számára nem allergén és nem okoz gyulladást. Ugyanígy a tojásra is allergiás lehet valaki.
A cukorral pedig semmi gond, amíg mértékkel van fogyasztva. Itt megint csak akkor van gond, ha valaki laktózérzékeny, de az megint egyértelmű tünetekkel jár.
Ez a cukorpara is le fog csengeni. Sőt, nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy a helyettük használt édesítők, cukoralkoholok hosszú távon károsabbak.
Megjegyzem, a legtöbb szénhidrát tulajdonképpen cukor, csak enzimatikus bontáson megy keresztül, de ez igaz például a laktózra és a kristálycukorra is, mivel azok sem monoszacharidok. Szóval amikor valaki elégedett, hogy nem eszik cukrot, de bever 100 g zabot, az tulajdonképpen olyan, mint kicsit lassabban, de megenne 50-60g szőlőcukrot. Egy jól megfőtt jázmin rizs vagy krumpli pedig kb. olyan, mintha szőlőcukrot majszolgatnánk.
Nem akarok nagyon offtopik lenni, de amit leírtam, abból egyáltalán nem következik, hogy a paleo étrend a tutiság. Egyes részeivel egyetértek, másokkal nem.
Az ember már nagyon rég nem úgy táplálkozik, mint a természetben élő többi élőlény, és ehhez alkalmazkodott. Genetikailag alkalmazkodtunk a tej és a gabonák fogyasztásához is (amiláz és laktáz termelés, ami a génekben is kimutatható). Sőt, még a kutyák is alkalmazkodtak az ember mellett, ők is sokkal több amilázt termelnek, mint egy farkas.
A paleosok étrendje is természetellenes, legfeljebb kicsit kevésbé, mint az átlag étrend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!