Testépítők! Étrend szempontjából miért jobb a tonhal, mint más konzerv halak?
Figyelt kérdés
Sziasztok.
A legtöbb testépítő oldalon a tonhalkonzervet ajánlják, mint fehérjeforrás. Azonban az egyéb konzerv halakhoz képest sokszor lényegesen drágább (pl. heringhez, szardíniához képest). A fehérjetartalomban persze láttam eltéréseket, de ezek nem tűntek olyan számottevőnek (5-8 g különbség volt az átlag kb.).
Kérdésem tehát, hogy milyen tulajdonságai vannak a tonhalnak, amik pl. a fent említett halfélék elé helyezik? Illetve ha a fehérjebevitelem csak töredékét fedezem konzerv halakból, akkor helyettesíthetem a tonhalat pl. szardíniával? Elsősorban spórolás céljából.
Köszönöm előre!
2017. szept. 15. 14:04
1/2 anonim válasza:
Szerintem kevesebb zsír van benne, másra nagyon nem tudok gondolni, mert oké h a többi halba kevesebb kicsit a fehérje, de olcsóbbak is (a legtöbb, nyílván nem lazacra kell gondolni)
2/2 anonim válasza:
Valószínűleg arra is gondolnak, hogy a konzervek általában darálékok, a tiszta hal, az meg tudod hogy hús. Persze van normális minőségű rendes konzerv is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!