Másfél hónap alatt +4,5 cm kar kerületre. Kell félnem bőrszakadástól?
Régebben kondiztam még gimiben kb fél évet, de nem volt benne sok örömöm, alig fejlődtem, rendszertenül jártam edzeni és ettem...Ektomorf szerű alkattal rendelkeztem.
Most egyetem alatt elkezdtem újra.
- heti 3 súlyzós edzés
- rendes 160 g fehérjével (80kg*2g, ebből 2 turmix)
- kaloriat es szenhidratot ugyanakkor nem szamolva
--> reggeli zab+feherje+tej (pihenőnapon is)
--> ebed csirke/rizs majdnem minden nap
--> +esti feherje (pihenőnapon is)
Vettem egy komolyabb digitális mérleget is,hogy az adataim jegyezzem + centi természetesen:
2017.06.06.
testzsir testsuly bal kar jobb kar mellbőség
14,2% 77,3kg 33 cm 34,5 cm 94 cm
2017.07.23.
14,9% 80,0kg 37,5 cm 38 cm 98 cm
Például a bal karom már első heti edzés után másfél cm-t nőtt,csak a teljes excelemmel nem akarok senkit fárasztani.:D Gondolom ilyen mértékben biztos nem izomról van szó, víz vagy zsír a nagyja,ahogy hallottam.
A mellizmom mindig gyengém volt, abban ez a +4cm nem tudom, milyennek számít, ha valakinek van viszonyítási alapja,örülnék, ha véleményezné.
De ami igazán érdekel: a karok túl nagyot nőttek,azon gondolkoztam, a heti karedzést pl kihagyom, mert a kondiba több embernek is van bőrszakadása. Érdemes lehet a karedzést visszafogni vagy a bőr is képes ilyen gyorsan tágulni ha folytatom az edzést?
Köszi a normális kommenteket. És igen, gondolom hogy nem mind izom, mielőtt a kommentek jönnének. Bár remélem nagy része azért az, tekintve, hogy ektomorf vagyok.(vagy annak hittem magam)
Köszi a válaszokat!
22F/184cm
:Dddd
Lehet :D
De 14,9 a testzsírom még mindig és majdnem kocha a hasam.
Karral nem tudom mi van, de kőkemény amúgy, de lehet h vhogy körül van véve zsírral,én is ezen az állásponton vagyok,h ez nem izomban nott feltétlen.
De a szakadás érdekelne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!