A tejsavó izolátum ugyanúgy negatív hatással van a szervezetre, mint a tej, túró?
A legtöbb ember pattanásosodik tőle.Szóval nem a legideálisabb táplálék,ez már ebből is látszik.És józan paraszti ész:Ha a tej nem az emberi szervezetbe való/mert az ember természetétől fogva nem szopja egy tehén tőgyét,akkor a tejsavó sem.
Persze a gyártók,forgalmazók szerint igen:)
Mindazonáltal nem vagyok megrögzötten ellene,én is szoktam néha proteinport,tejet,túrót fogyasztani,szóval senki sem hal bele.
"Ja igen. A gyártók csak fognak egy bádis zacskót/vödröt és bele fejik a tejsavó fehérjét."
Egy videóban pl.Drugs Bunny magyarázza,hogy azért nem jó a tej,mert egyik élőlény sem issza meg más fajnak a tejét.Ez idáig logikus is,és elfogadható.A tejsavófehérjéről viszont ezt már nem mondja el,de miért is nem,ha az is ugyanúgy tejből van, tejszármazék? Mert Bunny benne van a bizniszben.
Egy táplálék jóságát nem feltétlenül az határozza meg, hogy a természetben normális-e annak a fogyasztása. Évezredek óta iszunk tejet, az emberek nagy része alkalmazkodott hozzá, ezt bizonyítja, hogy a laktáz enzim nagyon sok felnőtt emberben is megmarad. A tejen kívül nagyon sok olyat eszünk, ami normál esetben nem képezné az étrendünk részét, ott van például a rizs, és a többi gabona, valamint a hüvelyesek. Ezeket még ráadásul fel is kell dolgozni, meg kell főzni, hogy egyáltalán fogyasztásra alkalmas legyen, mégsem szórják a Dunába a builderesek a bulgurt és a rizst. De ehhez is alkalmazkodott az emberek nagy része, megemelte a hasnyálmirigy amiláz termelését. Egészen hasonló az eset, mint a tejtermékhez való alkalmazkodás esetén.
Egyéni tolerancia kérdése, hogy valakire nézve ezek az ételek károsak-e vagy nem. Én a keményítőt nem bírom, a tejjel vígan elvagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!