Mi folyik a konditermemben?
Miért látom hogy elég sokan egy héten több nap is ugyanarra az izomcsoportra eddzenek? Úgy tudom/tudtam a legpraktikusabb ha az ember egy héten minden izomcsop.ra csak egyszer eddz. Ehhez képest azt látom hogy aki pl hétfőn bicepszezett, azt látom két nap múlva és még mindig bicepszezik. És nagyon sok embernél látom ezt?
Talán ez egy másfajta eddzésterv?
nem más edzésterv, ez a fehérje szintézis miatt van:
https://www.youtube.com/watch?v=vg4sPyAdASU&t
az elmúlt pár évben amugy is befutott néhány új tudományos kísérlet ami ezt alátámasztja, aki nem naturál arra amugy is más vonatkozik.
a,b,pihi,a,b,hétvége terv is gyakori, meg a teljes testes is
de ha osztott akkor gyengepontokat(tehát ha vmi nem fejlődik úgy mint a többi izomcsoport) is érdemes úgy edzeni, hogy egy héten kétszer
például amit én irtam hogy a,b,pihi,a,b,hétvége ott izomcsoportonként 1 vagy 2 gyakorlat, 8sorozat, 5-8ismétlés
ha osztott edzéstervet csinál az ember, akkor több gyakorlat több sorozat, mondhatjuk úgy, hogy nem romboljuk szét az izmot mint egy osztott tervnél
úgyis lehet, hogy a - toló nap(mell,tricepsz,váll) b-húzó(hát,csuklya,bicepsz) és c- láb, abc,pihi,abc(ez ugye olyan hogy hétvégén is edzés)
meg rengetegféle ilyen kettébontott tervet lehet találni, van alsó-felső testes is ez szerintem a legkevésbbé népszerű de van akinek beválik
én A:mell-hát-váll B:láb,kar a,b,pihi,a,b,hétvégepihi, nekem is beválik, 3napos teljes testesről váltottam
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Tudnátok még erről amódszerről mesélni? Neten keresgéltem, de nem találtam semmit.
Startinght Strenght
Stronglifts
ICF 5x5
Madcow
Texas Method
Madcow Advanced
Greyskull LP
Linear strenght
Most hirtelen ennyi jutott eszembe,de leírhatom hogy néz ii a sajátom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!