Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha 85 kilógrammos férfi...

Ha 85 kilógrammos férfi vagyok, és jelenleg 1950 kkalóriát égetek el naponta, akkor az izomtömegnöveléshez mennyivel kell többet beszednem?

Figyelt kérdés

A shop builder egyik étrendje szerint a szénhidrát, fehérje zsír stb... harmóniáját és a mikroétkezéseket figyelembevéve több mint 3000 kalóriára jön ki egy napi bevitel. Ezt én kicsit sokallom.

(Ha vmi adat kell még ehhez szóljatok. Ha jó látom akkor endomoprh testalkat vagyok, de talán mezo...)

2016. okt. 30. 08:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezek a paraméterek amiket olvashatsz nincsenek kőbe vésve. Az embereknek eltérő testalkatuk és anyagcseréjük van. Ezt saját magadon kell kitapasztalnod. Ha endomorf vagy akkor valóban tanácsos óvatosan bánni a kalóriákkal. Elkezded mondjuk 2500-ról és az eredmények függvényében emeled vagy csökkented a szénhidrátot ...mert azért a 2g/testsúlykilógramm fehérjének meg kell hogy legyen. 20% testzsír fölé szerintem ne nagyon menj mert túl magas lesz az ösztrogén szinted ami gátolja az izom építést és a diéta is egy gyötrelem lesz utána.
2016. okt. 30. 10:55
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi a választ. Számomra még igazából a + 500 is soknak tűnik, hihetetlennek tűnik elképzelni hogy az izom ennyit képes felhasználni.

De gondolom ez csak edzésnapokon igaz, a többi napon maradhat a normál bevitel (vagy akár kevesebb is), nem?

2016. okt. 30. 12:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Én mióta edzek 3x annyit eszek és ebben nincsen hajszálnyi túlzás se. Ha most kezdtél edzeni akkor már csak ahhoz is több energia fog kelleni hogy megtartsd az eredeti testsúlyod. Amúgy pihenő napokon is tartjuk az étrendet. Az izmok nem az edzés közbe nőnek hanem a pihenés, regeneráció alatt ezért fontos hogy akkor is el legyenek látva a szervezet megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyaggal.
2016. okt. 30. 12:39
 4/4 anonim ***** válasza:
el legyen*
2016. okt. 30. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!