Milyen sportágat tudnátok ajánlani ami izmot fejlesz és zsírt és tudok égetni vele és edző is jelen van?
Olyan sportot keresek, ami fejleszti az izomzatomat, ugyanakkor dinamikus, mozgásos, és zsírt is égetek.
Eddig a calisthenicset találtam, viszont ahogy látom az egy olyan sport ami magadnak otthon csinálsz. Én olyan sportra szeretnék menni ahol edző is van, adja az instrukciókat és "felügyel".
Tudok ilyen sportot?
Simán.
Én cselgáncsozok, felnőttként kezdtem, bőven túlsúllyal, és még most is van rajtam.
Egyszer lejöttek ilyen gyúrós, erőemelő srácok. Izmok mindenhol, akkora kar, mint a combom, böszme nagy mellek, akkora teknőspáncélok, hogy elakad benne a kezem... Meg ott voltam én, enyhén piknikus alkattal 2 év cselgánccsal az övemben.
Az egy dolog, hogy egy percig tudtak nagyon erősek lenni, utána kifogyott az oxigén. De előtte is, azzal, hogy én az elmúlt két évben azzal voltam elfoglalva, hogy olyan dolgokat emelgessek, meg dobálgassak, amik engem akarnak emelgetni, meg dobálgatni kialakult egy olyan izomzat, ami legalábbis pariba hozott ezekkel a srácokkal.
Mert én nem rudat, meg a gépek "kapaszkodóit" markolva erősödtem, nem csak egy-egy irányba végeztem gyakorlatokat.
De egyszerűbb példa: a testépítők és a Fekete Laci féle erőemelők is teljesen eltérő testfelépítéssel rendelkeznek. És ha az udvaron lévő farönköket, meg zsákokat, meg traktorkerekeket kellene rendezgetnem, akkor nem ilyen kondis gyurmagyurikat hívnék.
Tehát igen, van különbség látvány és valós erő között.
Értem én, de én arra kérdeztem rá, hogy látványos izmokat akar, vagy az erő a lényeg. Mert ha a látvány a lényeg, akkor menjen a nagy súlyok alá, meg zabálja a csirkét rizzsel, ha viszont tényleges erőt akar, akkor más jellegű gyakorlatokra van szüksége.
Lehet, hogy neked testépítőként az eredeti kérdésben szereplő "izmot fejleszt" az a látványosan kidolgozott izomzatot jelenti - nekem jduosként a működő, funkcionális izomzat jutott róla eszembe. Merthogy látvány nélkül is lehet erős valaki.
És amíg mi itt eloltogatjuk egymást, addig még mindig nem tudjuk, hogy a kérdező melyikre gondolt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!