A súlyemelő vagy az erőemelő típusú guggolás az egészségesebb?
Főleg ha van buttwink ! Ami ugye nem a legjobb.
Már pedig ha mélyre megyek-mi ugye nem rossz-akkor óhatatlanul van.
Szóval a súlyemelő típusú-már ha annak nevezik-amikor mélyen beleülünk,minél függőlegesebb hát vagy erőemelő típusú amikor nem megyünk olyan mélyre,deréből erősen előre dőlünk.
Mit is mondanak,hogy combból guggolás meg hátból ?
Melyik kevésbé ártalmas anatómiai szempontból?
Ha mélyen guggolok mennyire menjen előre a térdem? Úgy kisebb az esélye a buttwinknek?
Nincs olyan hogy egészségesebb, a mozdulatsor teljesen természetes.
A buttwinked a combhajlító izmod megrövidülése miatt van, nyújtani kell. Sokat. Esetleg foam roll is bevethető, szerintem nagyon jó eszköz.
A témában tudom ajánlani Omar Isuf, és Alan Thrall videócsatornáját a youtube-on. Nagyon informatívak tudnak lenni.
Comb hajlító?
Hátsó comb gond lenne? Szerintem az átlag hajlékonyság megvan. Le tudom tenni a tenyerem.
Azt is írják ha nem megyünk elég mélyre az a térdnek nem jó.
Most akkor?
Nincs olyan hogy rossz gyakorlat. Természetes mozgásról van szó, erre lettünk tervezve biológiailag.
A mobilitás hiánya az, amitől rosszá válik egy gyakorlat.
Ha a combhajlítód jó, akkor a csípő menti izmokat kell nyújtsd. Leírtam a 2 emberkét, nézd meg a témában a videóikat. Ha jól megcsinálod amit ők elmagyaráznak, el fog tűnni a buttwink.
Van ahol azt írják,hogy a térd maradjon a boka felett.
A súlyemelők nem így guggolnak.
Ne menj túl mélyre- máshol meg ne áll meg vízszintesnél szól a parancs.
Nem tudják eldönteni?
Rákerestem a srácokra akiket írtál. Kár,hogy legalább magyar felirat nincs a videókhoz.
Angol nyelv 2016...
Az a baj, hogy minden ostoba majom beleszakért, hogy ez rossz meg az rossz ennek meg annak. Ez nem így van. Ezt tudod kik tudják jól megítélni? Fizioterapeuták.
A gyúrós majmok meg kitalálnak mindent, mert az egyik nem szeret guggolni, hát azt mondja hogy kicsinálja a térdét.
A másik nem megy le mélyre, mert az kicsinálja a térdét (valójában csak nehéz lemenni, és negyedismétléseket csinál, mert BEASTMODE).
A guggolás egy természetes mozgás. Nézz meg egy csecsemőt, hogy ráül a sarkára, és feláll. Gond nélkül.
Annyi a különbség, hogy az izomfejlődésünk során nem nyújtunk eleget, és megfelelően. Mélyizmok megrövidülnek, és szrul csinálják a gyakorlatokat. Ettől persze lesérül meg fáj ez, meg az, és a gyakorlat van hibáztatva, mert megvan győződve róla, hogy ő mindent jól csinál.
Ez az általános állapot ilyen téren. Mindenki dobálózik nagy anatómiai ismeretekkel, mert megjegyeztek 2 nagy izomcsoport nevét. Arról fingjuk sincs hogy az egészséges mozgáshoz, stabilitáshoz mik járulnak hozzá.
Ha nem tudsz angolul bele se ásd magad a témába, mert nem fogsz boldogulni.
Szedj össze egy tapasztalt gyógytornász csajt esetleg. Vagy járj el jógázni. De legalább gerinctornára. Vagy hasonló ilyen foglalkozásra.
Törzsből mennyire előrehajol a csajszi a képen.
Engem nem a verseny és az izom terhelése érdekel hanem,hogy egészségesen csináljam.
De nem egyértelmű a térd, a feslő test helyzete.
angol nyelv 2016. .. ????????? mit jelent???
Én sajnos nem tudok angolul még 2016-ban sem.
Beszéltem én gyógytornásszal is.
Mást mond, mint amit pl a fekve nyomásról.
Guggolásnál nem is említette a buttwinket.
Ellenben annyira "hátra" kellene dőlnöm guggolásnál. Annyira függőlegesen kellene tartani a felső testem rajta súllyal,hogy nem tudom az lehetséges-e.
Egyébként biztos,hogy egy gyógytornász ért ahhoz,hogy ogyan kell ilyen vagy olyan sportot biztonságosan űzni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!