Mogyoró fehérjetartalma?
Figyelt kérdés
ti beleszámoljátok a fehérjetartalmát a napi étkezésetekbe?
illetve esti túróhoz van valami tippetek hogy mivel ehetném?
2016. szept. 30. 19:16
1/8 anonim válasza:
Beleszámolom. Minden este mogyorót eszek nasiként, kellemest a hasznossal. Túró finom lehet ha szórsz rá valamilyen fehérjeport esetleg, vagy öntesz rá joghurtot stb.
2/8 anonim válasza:
Esti túrót leszoktam turmixolni banánnal es tejjel, vagy magát a túrót meg öntöm csokiontettel
3/8 anonim válasza:
Én 200g túrót szoktam, 50g tejjel 6db édesítőszerrel és vízzel leturmixolni. Ehhez lehet gyümölcsöt pl. barackot, szőlőt, málnát, kivit adni, vagy kókuszreszeléket, kakaót, fahéjat, mézeskalácsfűszerkeveréket és még ezer dolgot hozzáadni.
4/8 anonim válasza:
Mogyoróvajat eszek, beleszámolom, habár az a 10grammnyi fehérje se ide, se oda.
Túrót 2 adag fehérjével össze turmixolom és tejjel/vízzel felöntve megiszom.
6/8 anonim válasza:
Proteáz inhibitorok miatt nem számolnám bele, ha jelentős mennyiségről van szó.
7/8 A kérdező kommentje:
napi 100 g, de eddig úgy tudtam hogy a növényi nem hasznosul teljesen, akkor ez nem igaz?
és mivel 2g/tskg-nál több nem hasznosul akkor magyarul kárba veszett nekem napi 20 g
2016. okt. 1. 12:50
8/8 anonim válasza:
Napi 20g azért nem a világ vége. A növényi fehérjéből nem mindegyik olyan értékes, mint az állati. Vannak jobbak, rosszabbak. Az ilyen magfélékkel az a baj, hogy a növény ezzel nem táplálni akarja a kis tested, hanem azt akarja, hogy az túlélje az emésztőrendszered, és a kakádból új növény sarjadjon. :) Emiatt olyan anyagokat tartalmaznak, amik gátolják a fehérje emésztését (egyesek szerint a többszörösen telítetlen zsíroknak is van ilyen hatása). Ezért is van az, hogy a mogyoródarabok, mák, és hasonlók kb. úgy jönnek ki belőled, ahogy bementek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!