Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért van, hogy a terembe...

Miért van, hogy a terembe erős vagyok, a tesiórán viszont gyenge?

Figyelt kérdés
Se a magasugrás,se szerkényugrás,se a távolugrás (180cm volt),se a súlylökés,se a gerelyhajítás nem megy.Mindegyikből a legrosszabbak között vagyok.Egyedül egy 135 kilós kövér gyereknél ugrottam jobbat.A gyűrűgyakorlatok még mennének,csak ott meg félek a magasban.Miért van ez?

2016. szept. 29. 17:50
 1/8 anonim ***** válasza:

mert mi köze van a kondinak a többi sporthoz?

semmi.

2016. szept. 29. 17:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Csak nem értem,hogy 150 kilós guggolással hogy ugrok 185-öt,a többiek meg miért ugorják meg a 2 métert?Meg gerelyhajításba is miért vagyok gyene,amikor izmos vagyok,a többi meg 0 izommal háromszororát megdobja?
2016. szept. 29. 18:01
 3/8 anonim ***** válasza:
genetikailag nem vagy jó ezekben a sportokban, vagy rossz a teknikád, de ha nem edzenél, még satnyább lennél
2016. szept. 29. 18:03
 4/8 anonim ***** válasza:
Rossz technika ;)
2016. szept. 29. 18:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Múltkor próbáltam a kislabdahajítást, régen jó voltam benne, verseneket nyertem. Nem dobtam akkorát, mint mikor 60 kilót nyomtam fekve, most, hogy 150 kilót nyomok...
2016. szept. 29. 18:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Az ilyen sportokhoz robbanékonyság és jó technika kell. A súlyzós edzéstől egyik se lesz, sőőt.. Más sport.. Szerintem az autóversenyzés se menne attól, hogy 150-nel guggolsz
2016. szept. 29. 19:20
 7/8 A kérdező kommentje:
De pl.egy távolugrás nem függ attól,hogy milyen erős a lábizom?
2016. szept. 29. 20:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Részben függ, de ez csak egy tényező a sok közül. Számít a testalkat, testfelépítés, mennyire gyors összehúzódásra képes az izom, a technikán is rengeteg múlik. Nagy súlyos edzéstől jobbára kötött leszel, nem olyan hajlékony, nem tudsz olyan robbanékonyan mozogni, hiába vagy erős. Az ifa is erős, elviszi a több mázsa fát, de 200-ra akkor is csak sportkocsival tudsz gyorsulni. Ha jó távolugró akarsz lenni, akkor ugorj sokat távol, ha jó kislabdadobó akkor dobj sok kislabdát, ha jó boxoló boxolj, ha erős akarsz lenni akkor emelj nehéz súlyokat. Kezdő szinten kb ennyire egyszerű, magasabb szinten már persze lehet kiegészítő specifikus edzéseket csinálni. Tehát egy boxoló vagy távolugró is edzhet súllyal, de átgondolva, kizárólag az adott sportág igényeinek megfelelően.
2016. szept. 29. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!