Multivitamin mennyire fontos?
Azt tudom,hogy sokféle vitamin van benne,b-vitaminok,de olvastam,nem itt neten,hogy ezekből pl. B1,B2 stb vitaminból ajánlott dózisnak minimiális 1,5 2 mg-ot írnak.Na most a multivitaminba ennek 40-50 szerese van.
Nem írja,hogy túl lehet adagolni,de B3-5-6-nál már ír túladagolási tünetet.Elég ha kajával viszem be ezeket,vagy alapvető a multivitamin?
A zsírban oldódó vitaminokkal kell inkább vigyázni (D,E,K,A) mert azokat hosszabb ideig tárolja a szervezet és mérgezés is lehet belőle. (tapasztalat)
A többi vízben oldódik, így ha nem kell a szervezetnek távozik alul. Nyilván ebben az esetben is évtizedek alatt megterhelő lehet a vesének, meg sokan mondják, hogy vesekő stb.
Döntsd el, hogy a kockázatok mellett is megéri-e neked.
Nyilván kajából a legjobb, ha ki tudod számolni.
Én 1000mg kalciumtól már sugárban fosok. Teljesen egyénfüggő. :D
D-vitamin: tojás
Omega-3: lenmagolaj, chia mag
Régen én is beszedtem mindent, mert itt Montezék(cortez) mondták, hogy be kell...
Már másbél éve nem szedek multivitamint én nem vagyok hajlandó elhinni, hogy egészséges ha neonzöld a pisim...
Amit szedek az omega 3, szőllőmag örlemény, cvitamin, q10, probiotikum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!