Mi a rosszabb? Ha tulzabalok 100g zabbal vagy ha "tulzabalok" 40g cukorral mondjuk kolabol?
A 40 milliós kérdés...
Egyébként a kólában egyszerű cukor és egyéb adalékanyagok is vannak, a zabban pedig összetett cukor, rostok és ásványi anyagok. Kettőt tippelhetsz :D
Nekem nyilván a zab, bár ha lehet választani, akkor fehérje vagy zsír, akár sokkal nagyobb kalóriatartalommal... A plusz kalóriát elégetem, ha nem aznap, másnap, de a sima cukor nem tesz jót nekem. Másnak sem igazán. Nemcsak a kalóriát kell nézni, főleg nem egyetlen napon belül. Másnap simán kiátlagolódhatnak a dolgok, max. a fehérjére vagyok háklis, hisz ha elfogynak az ételből jövő aminosavak, jön az izom.
100g zab annyira minimális, hogy nem tudom, mit kéne azon aggódni, de sima cukorból 40 gramm is rém sok, már akinek, persze. Legalább valami normális forrásból jönne a gyors cukor, nekem az elmúlt napokban körtéből jött, bár közel sem ennyi.
Persze kinek mik a szempontjai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!