Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fokozott rehabilitációs...

Fokozott rehabilitációs válledzés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eddig heti 3x nyomtam teljes testes edzést (1 hónapja kezdtem el edzeni)

Tegnapelőtt viszont történt egy sajnálatos dolog..

Kificamodott a vállam, jött a szép mentő-kórház-visszatétel procedúra...

Versenyszerűen kézilabdázom szóval mondanom sem kell, hogy mennyire jött ez most jól...

3 hétig le van kötve a kezem, és 5 hétig nem terhelhetem...

Azt mondta az orvos, ha meg szeretném előzni, hogy megint kiugorjon (ilyenkor fokozottan nagy rá az esély) akkor kezdjek vállizom építésbe de hardcore szinten...

Szóval ez ügyben szeretném kérni a tanácsotokat..

Picit jobban szeretnék figyelni a vállam kidolgozására..

Mit kéne tegyek? Mehet több válledzés egy héten? Vagy milyen gyakorlatokat ajánlotok amik eleinte még kímélik a ficam utáni vállam?

Tudtok tanácsolni valamit?

Esetleg váltsák át osztott edzésre és akkor heti 1x de akkor rendesen dolgozzam meg a vállaim?

2016. aug. 1. 17:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ficam után semmiképp se küldd meg brutálisan, inkább heti 2x, de ne túl nagy intenzitással. Ami a gyakorlatokat illeti, én vállból nyomást csinálnék ülve, először akár sínen, aztán szabad súllyal. Azt pedig érezni fogod, hogy mikor lehet súlyt/volument növelni, illetve majd tehetsz be izolációs gyakorlatokat is, de én ficam után nagyon óvatos lennék azokkal. Ez csak az én véleményem, biztosan írnak majd mások is :)
2016. aug. 1. 17:58
 2/4 likebike ***** válasza:
Nem,még ne kezdj osztottba legalább 2 hónapig.
2016. aug. 1. 17:59
 3/4 Cortez70 ***** válasza:
100%
Pár hétig még teljes testes menjen és ne nagy súllyal vállra. Utána mehet heti két váll, egy edzésen egy nyomógyakorlattal és egy oldalemeléssel.
2016. aug. 1. 18:02
 4/4 anonim válasza:
Keress fel egy gyógytornászt, ők tudnak segíteni ebben neked. Vannak, akik kifejezetten sportolókra szakosodtak, a legjobb, ha ilyet keresel. Vissza fog rehabilitálni a sportba hamar és biztonságosan. Tudni fogja, mit és mennyit szabad terhelni és mik azok a gyakorlatok, amikkel elkerülheted, hogy újra kificamodjon, de mégis erősíteni fognak.
2016. aug. 2. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!