19 éves férfi vagyok, "szálkás" izomzattal, és 73 kg testsúllyal. El szeretnék érni 85/90 kg súlyt, izomból. Szigorúan naturális módszerrel, semmi protein, kiegészitők, shake-ek nélkül. Ez lehetséges, és ha igen hogyan?
Ekkora magassággal teljesen reális a célod naturálban.
Hogyhogy hogyan? Megfelelő edzés, pihenés, tömegnövelő étrend, évekig.
Protein nyilván kell, de gondolom, a porra gondolsz :) Az nem kell, nyilván, fehérjét ételből is vihetsz be, csak egyesek nem tudnak rendesen enni, nekik kell a por is.
A kiegészítők zöme nem ér sokat (egyénfüggő is ez), csak sokakat megetet a marketing s úgy használják, mintha az tolná fel az izmot... Pedig ahhoz terhelés, pihenés, fehérje és energiatöbblet kell (ez utóbbi kezdőknél maradhat ki egy ideig), apróbb csodákra csak a koksz képes, közönséges kiegészítők maximum minimális hatással vannak erre.
Sokan csak vitamint szednek s omega3-at, mégis kigyúrják magukat (persze még ezek nélkül sem lehetetlen, de ezekkel nincs baj és hasznosak lehetnek. de ezt mástól kérdezd, én szinte semmit sem szedek, fanatikusan ételre fókuszálok, viszont eredményem sincs még s olyan sok bizonyára nem is lesz, későn kezdtem. mindössze érdekel a téma, s a táplálkozással régebben foglalkozom, mint az edzéssel).
Nanana!! Azért legyünk tisztában fogalmakkal, mi az, hogy valaki szálkás izomzattal rendelkezik!
Te egy vékony fiatal gyerek vagy, és slussz. Na most, először is, hogy valami izom is legyen rajtad, legalább 95-100 kilóra kéne felhíznod, hogy legyen miből pucolni, ehhez a magassághoz. Ez folyamatos, évekig tartó kemény edzéssel, és megfelelő kajálással tudod kivitelezni.
Ha a tömegelő étrendedet táp.kieg nélkül tudod finanszírozni, illetve bevinni, akkor gratulálok. Attól, hogy proteint iszol, még nem kox-olsz! Viszont, elméletben még sokat kell tanulnod, mert egyenlőre nem úgy néz ki, hogy valaha is véghez tudnád ezt a dolgot vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!