Diétában ha fogyni akarok akkor most ez hogy lesz?
Izommunka közben energiára van szükséged, amit a véredben lévő cukorból, ha az elfogyott az izmaidban lévő cukorból (glikogén) ÉS ZSÍRBÓL fedezi a szervezeted.
Építs izmot előbb, kajálj rendesen, CH fehérje és majd fél év múlva ha kezdesz átalakulni, utána gondolkodj diétában. imho
Zsírból szerintem mindig sokkal több megy le... Logikátlan is lenne máshogy. Tudom, hogy vannak emberek fura elméletekkel a fejükben, de a test nem idióta, hogy gyorsan lebontsa az izmot s csak az éhhalál küszöbén nyúljon a raktárokhoz. Durva fehérjehiányban is sok megy zsírból az elejétől fogva.
Attól még természetesen vigyél be elég fehérjét. Mire jó izmot veszteni?
"de a test nem idióta, hogy gyorsan lebontsa az izmot s csak az éhhalál küszöbén nyúljon a raktárokhoz."
Látszik, hogy szart sem értesz hozzá, kb úgy is nézhetsz ki.
Sajnos pontosan az izmokat építi le a szervezet, ha nincs meg a fehérjemennyiség. Ez tény és tapasztalat. 30 éve edzek, nem kis kezdő vagyok, mint itt sokan. Ennyi.
"Logikátlan is lenne máshogy"
Miért logikátlan, hogy a szervezet túlélésre van berendezkedve és nagyobb tápanyaghiány esetén az energiazabáló izomzatot bontja le, amiből egyszerűbben jut tápanyaghoz, mint az zsírból?
Tudsz egyszerre fogyni zsírból és izmot is építeni. Nem állítom, hogy mindenkinél ugyanúgy működik, de nekem működik.
És egy év alatt 14 kg-ot adtam le úgy, hogy közben a karom 31-ről 35 cm-re nőtt.
Csak legyen meg mindig a megfelelő fehérjebevitel, ez a lényeg. Ha nem viszel be elég fehérjét, akkor izomból fogsz először fogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!