Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Van különbség a növényi és...

Van különbség a növényi és állati fehérje közt?

Figyelt kérdés

Ha igen, akkor mi?


Pl.: 100g csirkemellben 24,7g, míg földimogyoróban 26,7g fehérje van. Azt látom, hogy zsírban nagy különbség van, miért fontos ez?


Bocsi az amatőr kérdésért, de mostanában kezd egyre fontosabb lenni a táplálkozás számomra, szeretnék a lehető legtöbbet megtudni az alapokról. :)



2016. jún. 10. 03:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A húsnak teljes az amino profilja, a növényeknek meg csak ritkán.
2016. jún. 10. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az egyes aminosavak aránya némileg eltérő az állati ill. növényi fehérjékben. Nagyjából ennek megfelelően az emberi szervezetben a bevitt növényi fehérjék kb. 20%-kal kevésbé hasznosulnak, mint az állati fehérjék.
2016. jún. 10. 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 Cortez70 ***** válasza:
100%
Pár aminosav hiányozhat a növényi fehérjéknél (nem mindnél), de lehet kombinálni a forrásokat, így teljes lesz az aminoprofil.
2016. jún. 10. 07:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
77%
Az amit a második ir. Amúgy a mogyiban található zsir jó (Y)
2016. jún. 10. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm! :)
2016. jún. 10. 12:31
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Aminosav szinten a testnek tökmindegy, hogy eredetileg mi volt, csak hozd össze őket a nem komplett növényi fehérjékből. Az állati kevesebb macera s nem kell rászámolni kicsit többet, mint a növényinél.


A zsír kinek gond, kinek nem. Ha belefér a jól átgondolt s kitapasztalt makróidba, akkor mehet.

2016. jún. 10. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A zsír akkor fontos szempont, ha emiatt kicsúszol a makrókból. Míg csirkemellre akár az egész fehérjebeviteled alapozhatod, addig a mogyoróra nem, mert mire beviszed a megfelelő mennyiségű fehérjét, brutális mennyiségű zsírt viszel be. Emellett lehet előnytelenebb az aminoprofilja, ezt most meg nem mondom fejből, hogy milyen a mogyorónál. Illetve említették, hogy elvileg gyengébb a biológiai értéke, nem hasznosul olyan jól.

Más fehérjeforrásoknál gyakran a szénhidrát nagyon sok, mint a gabonáknál. Most már terjednek a növényi fehérjeporok, azok viszont szerintem teljesen jók, ha valamiért a tejet és a tojást nem bírod, vagy nem akarod inni.

2016. jún. 10. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!