Van különbség a növényi és állati fehérje közt?
Ha igen, akkor mi?
Pl.: 100g csirkemellben 24,7g, míg földimogyoróban 26,7g fehérje van. Azt látom, hogy zsírban nagy különbség van, miért fontos ez?
Bocsi az amatőr kérdésért, de mostanában kezd egyre fontosabb lenni a táplálkozás számomra, szeretnék a lehető legtöbbet megtudni az alapokról. :)
Aminosav szinten a testnek tökmindegy, hogy eredetileg mi volt, csak hozd össze őket a nem komplett növényi fehérjékből. Az állati kevesebb macera s nem kell rászámolni kicsit többet, mint a növényinél.
A zsír kinek gond, kinek nem. Ha belefér a jól átgondolt s kitapasztalt makróidba, akkor mehet.
A zsír akkor fontos szempont, ha emiatt kicsúszol a makrókból. Míg csirkemellre akár az egész fehérjebeviteled alapozhatod, addig a mogyoróra nem, mert mire beviszed a megfelelő mennyiségű fehérjét, brutális mennyiségű zsírt viszel be. Emellett lehet előnytelenebb az aminoprofilja, ezt most meg nem mondom fejből, hogy milyen a mogyorónál. Illetve említették, hogy elvileg gyengébb a biológiai értéke, nem hasznosul olyan jól.
Más fehérjeforrásoknál gyakran a szénhidrát nagyon sok, mint a gabonáknál. Most már terjednek a növényi fehérjeporok, azok viszont szerintem teljesen jók, ha valamiért a tejet és a tojást nem bírod, vagy nem akarod inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!