Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tejsavó vagy Marhafehérje?

Tejsavó vagy Marhafehérje?

Figyelt kérdés

2016. jún. 5. 13:31
1 2
 11/20 zyzz.ae ***** válasza:
100%
Szerinted miért nincs kint a marhafehérjének az aminosav összetétele? :D Ezzel mindent elárultam szerintem.
2016. jún. 5. 14:27
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :D
2016. jún. 5. 16:41
 13/20 anonim ***** válasza:
9: miért, kívülről tudod a fehérjeporban lévő fehérje aminosavszekvenciáját?
2016. jún. 5. 17:00
 14/20 Cortez70 ***** válasza:
Nem ez a lényeg, hanem a feldolgozási eljárás. Nekem nem kell olyan alapanyag, ami leesett nyesedékből és porcos részekből na meg kis patából, vérplazmából készül. Simán ennyi. De ha neked nem gond, akkor igyad nyugodtan, ki nem szarja le, hogy mit iszol.
2016. jún. 5. 17:07
 15/20 anonim ***** válasza:
54%
pfff én még fehérjeport se szedek. rohadtul nem tesz jót hosszútávon, ez a véleményem. és mellesleg totál felesleges is, abszolút pénzkidobás.
2016. jún. 5. 17:12
 16/20 Cortez70 ***** válasza:
100%
Na ebben igazad van, ha megvan sima szilárd kajából, akkor nem kell por. Ez világos.
2016. jún. 5. 17:14
 17/20 A kérdező kommentje:
Mit gondoltok a chia magról? (fehérjepor helyett)
2016. jún. 5. 17:18
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Én például megnéztem a marhafehérjék aminoösszetételét, amix és myprotein feltünteti, és bizony mindkettő főként kötőszöveti fehérjét tartalmaz. Nem tudom fejből az összes aminot, de amikor utánanéztem, szépen elolvastam.

A marhafehérje sokkal értéktelenebb a tejsavóhoz képest, mivel a kötőszöveti fehérjék aminoprofilja más, mint a húsé vagy tejsavóé. Jó marketing, és már lehet is drágán adni a zselatint a parasztnak. Egy kevert növényi fehérje is többet ér.

Ha nem hiszed el, főzd meg a marhafehérjét. Pont úgy viselkedik, mint a zselatin, szépen megköt.

2016. jún. 5. 19:08
 19/20 anonim ***** válasza:
az összes ilyen fehérjepor marketing amit drágán adnak el a parasztnak...
2016. jún. 5. 19:26
 20/20 anonim ***** válasza:
Olyan szempontból parasztvakítás mind, hogy elhitetik az emberekkel, hogy ettől lesznek izmosak, ettől fognak lefogyni, stb. Szinte csodaszerként állítják be, holott sima kaja. Viszont egy jó ár/érték arányú fehérjével olcsóbban jöhetsz ki egységnyi fehérjebevitelre számítva, mint hússal, és bizonyos helyzetekben jól jön, mikor nincs idő kajára, de egy adag fehérjét bekeverni és lehúzni semeddig nem tart. Emellett diétában jól lehet vele csillapítani az édesség utáni vágyat.
2016. jún. 5. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!