Ti mit gondoltok a multi vitaminokról?
Nos 6 éve foglalkozom amatőr szinten a témával, rendszeres válaszoló vagyok itt, de az most titok ki vagyok.
Szoktam kísérletezgetni sok kieggel és hát multi vitamin témában odáig jutottam, van, hogy 1-2-3 hónapig szedem minden nap, és van 1-2-3 hónap, hogy egyáltalán nem szedem, vagy pénzen spórolok, vagy egyszerűen elfelejtem mindig megvenni...
Azt figyeltem meg, hogy akár fogyasztok multi vitamint, akár nem, semmi különbséget nem érzek magamon, pusztán a pisi színe más...
Ezért én úgy döntöttem rohadtul nincs rá szükségem a továbbiakban, ti hogy vagytok ezzel, szerintetek van bármi értelme?
C-vitamint és D-vitamint szedek továbbra is, azoknak "érzem" a "hatását"
Nekem használ. Hiányában(mielőtt elkezdtem szedni) levert voltam, nem is igazán fejlődtem, (elfáradtam edzés közben az első gyakorlatnál).
Bár igaz, hogy én diétázok közben, tehát a közel teljes bevitelük étellel erősen kizárt.
Amúgy Daily Pack-et + L-karnitin -t szedek.
Alapban az a helyzet,hogy elterjesztették azt a marketingdumát,hogy a mai zöldség-gyümölcsben már csak a vitaminok töredéke található,ezzel elérték a céljukat,hogy az emberek besz.rjanak,és rohanjanak megvenni mindent,amit ők el akarnak adni.Semmi sem bizonyítja azt,hogy aki multivitamin tablettát használ,az egészségesebb lesz,és,hogy helyes táplálkozás esetén szükség van rájuk.
Vegyük azt is hozzá,hogy a zöldség-gyümölcs mindig jobb minőségű,mint a tabletták.Hiába kábítják az embereket azzal,hogy a tablettákban található vitaminok molekulárisan megegyeznek a növényekben találhatókkal,és ezzel meg is van oldva a dolog,mert ez idáig igaz is lenne,csakhogy egy laboratóriumban előállított vitamin,ami max.képen látott gyümölcsöt,soha nem lesz egyenértékű a növényekben lévővel,mert NEM ORGANIKUS anyag.Nem ezt találta ki nekünk a természet,ez józan paraszti ésszel belátható.Sejthető,hogy miért hatástalan a legtöbb,azért mert nem veszi fel a szervezet,mivel nem hülye.Ami nem neki való,az megy ki a pisivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!