Királydinnye tea elkészítése, egyéb felhasználása?
Valaki készített már saját maga királydinnye teát, a rendes szúrós terméséből? Hogyan kell elkészíteni? Leforrázom a sima szúrós termését? És mennyi vízbe, mennyi termés kell? Vagy hogy működik ez? Eltárolhatósága hogy működne? Simán ha hagyom hogy kiszáradjon, elteszem, ugyan úgy jó lesz? Vagy van még egyéb felhasználása a teán kívül?
Tudom hogy most nem aktuális a kérdés, de most jutott eszembe. Tudok egy területet ahol sok királydinnye van nyár vége felé, csak ezért vetődött fel a kérdés ;) Illetve amit én szedek le, abba biztos hogy csak királydinnye van. Én nem bízok az ilyen olyan teába... De ez nem lényeg most, ez már másik kérdés.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
A királydinnye minden része tartalmaz hatóanyagot. A szárából is készithető tea. Adagolás : testsúlytól függő- 30 kilónként 0,5 gramm száritott királydinnye.
pl. ha , 60 kg vagy 1 gramm királydinnye.
Naponta max. 2-3 g fogyasztható.
Elkészitése : forró vizzel leöntjük a királydinnyét és 15 percig állni hagyjuk.
Az indiaiak a zőld terméseket is fogyasztják.
A száritott királydinnye eltartható papirzacsakóban néhány évig is.
Egészségedre !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!