Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Akik itt a tanácsokat adják,...

Akik itt a tanácsokat adják, azok olvasták valahol az okosságokat, vagy saját tapasztalat, vagy tudják hogy kéne de amúgy ők se úgy csinálják? (bort iszik vizet prédikál esete) Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Gondolok itt olyanokra, hogy pl. valaki megkérdezi, hogy milyen fehérjét vegyen, akkor egyből jönnek hogy nem is kell az, a szilárd kaja a jó, de a másik kérdésnél meg meg tudja mondani, hogy a két fehérjepor közül melyik a jobb, meg hogy a shakerbe a vizet vagy a port önti előbb. Vagy hogy a Jumbotól cukorbeteg lesz, ha sokat szedi. Azt honnan tudja, szedte és az lett tőle vagy valaki? Vagy hogy az osztott edzés semmit sem ér, honnan tudja, próbálta éveken keresztül mindkét fajtát (tts vs osztott), vagy hogy a kreatin amúgy semmit nem ér, lenyomott pár kúrát és ezt tapasztalta? De ha így is van honnan tudja hogy másnak se fog hatni, stb...

Meg itt senki nem szed semmit csak a riszt meg csirkét falja, de minden tápkiegről tudják hogy hatásos vagy nem meg melkyik a jobb...hogy van ez?

2015. nov. 29. 21:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
93%
Az esetek többségében amúgy ha észre vetted volna 15 éves pistike kérdezi, hogy milyen fehérjét vegyen, miközben napi 2 twix szelet meg három szalámis szendvics a kajája. Ezért hangsúlyozzuk állandóan, hogy előbb a szilárs kaja legyen meg, az a legfontosabb meg az étrend és utánna lehet használni fehérjét de nem kötelező. A többség ezt írja nem azt hogy csak szilárd semmi más, közbe meg vedeli a shaket. Nem tudom minek rinyálsz
2015. nov. 29. 22:07
 12/20 Kisboltos ***** válasza:

Másoktól hallottam (apum is közel 30 éve űzi a sportot), magam tapasztaltam, emellett rengeteget olvasok, ugyanis ez a hobbim.

Olykor én is belefutok egy-két olyan válaszba, ami nem üti meg a valóságot, de többnyire értelmes dolgok szoktak itt elhangzani.

Másfelől nekem az a hitvallásom, hogy mindenki tapasztalja meg saját maga, és döntse el, hogy neki mi a legjobb.

2015. nov. 29. 23:16
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes kritika. Nyilván nem egy túl okos ember tette fel a kérdést, mert nem olyan bonyolult a képlet.

1. tény: a kezdők a "porok"tól várják hogy izmosodjanak. Mármint konkrétan. Ha a port szeded, izmos leszel.

2. tény: a kezdőknek nincs étrendje. Nem szorul magyarázatra.

3. tény: ált edzésről sincs fogalmuk. helyes kivitelezés, izomtudat, technika, gyakoriság, hosszúság, stb stb.

4. tény: a fehérjét azért szedi valaki mert étrendKIEGÉSZÍTŐ. Étrendet egészít ki. Ha valakinek gondot okoz annyi fehérjét bevinni egy nap, akkor nagy könnyedséget jelent. Ez azért már egy idő után sokat jelent a kaja szintjén.

5. tény: étrend nélkül, de porral NEM lehet fejlődni.

6. tény: étrenddel, de por nélkül LEHET fejlődni.

Nah kb ennyi, nemtom írta e már valaki, de ha ezek után se tiszta, akkor a hiba az ön kompjúterében van.

Az emberek nagy többsége itt saját tapasztalatokat oszt meg, egy kisebb réteg meg utána is olvas (egy nagyon szű pedig nem builder oldalakon).

Pár berögzött broscience-t leszámítva jókat szoktak írni akik 70% fölött vannak. No offense, bárki írhat jót, kinek inge.

2015. nov. 29. 23:21
 14/20 anonim ***** válasza:
Csak arra akarnak kilyukadni,hogy a fehérjepor is csak kaja,amivel Kiegészítheted az étrendedet.
2015. nov. 30. 02:13
 15/20 anonim ***** válasza:

A por egyszerubb mint hussal pepecselni.

En bevallom ferfiasan, hogy 90 %-ban porbol fedezem a feherjet. Az a 10 % neha egy etkezes hering vagy valami halacska. Mas egyeb hust nem csak a pepecseles miatt nem eszek, hanem mert egyetlen egyszer probaltam ki, hogy egesz napra csak csirkemellbol fedeztem a feherjet, es masnap reggel olyan taskakkal ebredtem, hogy megijedtem a tukortol. A (sok) hus jobban megterhel mint a porok. De aki birja az egye nyugodtan. Nem kell kobe vesett szabalyokat felallitani. Legyen meg a kello napi feherjemennyiseg egyenletes idokozokben aranyos adagokra elosztva. Ez kell az izomnak.

2015. nov. 30. 09:57
 16/20 anonim ***** válasza:

Ez a kell-e fehérje vagy nem érdekes dolog. Én edzésnapon 3, pihenőnapon 2 adagot megiszok, kb. 3 éve. Előfordult, hogy bizonyos okokból kimaradt 1-2 hónap (nem volt pénzem, meguntam, undorodtam már tőle, stb...) és nem vettem észre negatív visszaesést. Ha iszok edzés után, ha nem, ugyan úgy fejlődök. Részemről talán a reggeli meg edzés utáni protein megszokás. Nagyon kicsi, amatőr szinten nem százalékosítható mértékben tesz hozzá a fejlődéshez. Legtöbben az étrend kiegészítő biznisz áldozatai vagyunk.

Kaján soha nem spórolok, az mindig megy. Ha munka miatt nem tudok úgy kajálni, azt 2-3 nap alatt is észreveszem a fejlődésen.

Soha nem használtam tömegnövelőt, így azokhoz a kérdésekhez nem is írok.

A vizet vagy port előbb témához hozzászóltam, de teljesen lényegtelen. :D

Osztott vs. teljes testes edzésnél mindig előnyben részesítem az egész testes vagy a max. 2 felé osztott edzésterveket. Nekem azok jobban bejöttek, valamint a heti megmozgatott súly mennyisége egy egész testes programban legalább 1,5x akkora, mint egy 3-4 felé osztott tervben. Azt is leírtam már pár kérdéshez, hogy miért nem jók szerintem az osztott edzések: hétfőn mellezel, az péntekre, de legkésőbb szombatra regenerálódik. Miért várnál a következő edzéssel hétfőig? Ez heti 2 nap "veszteség" vagy csúnyán fogalmazva semmittevés az adott izomnak, egy évben több mint 100 nap. Abba még rengeteg edzés belefér, aki kicsit is komolyan veszi az edzést, és nem azok közé akar tartozni akik lejárnak 8-10 éve a terembe, de ugyan úgy néznek ki mint mielőtt elkezdték, nem engedheti meg magának, hogy az év harmadában ne foglalkozzon a testépítéssel (na jó ez már nagyon sarkítva van, de a lényeget érted). Többi izomnál is ugyan így.

Kreatin jó dolog ha tolerálja a szervezet, hobbi edzésnek talán a legfontosabb kiegészítője.

De általában, ahogy észrevettem nem csak én, hanem a többiék is, belecsempészik válaszaik többségébe, hogy egyénfüggő. Azért mert x-nek ez az edzés vált be, y-nak jó a kreatin, z tojás vagy marha proteint használ mert a tejsavó felfújja, vagy laktóz érzékeny, nem jelenti azt, hogy k,m,n-nél is így fog működni. Csak egy irányt adnak ezek a válaszok, amin elindulhatsz, és utána hozzátéve a saját tapasztalataidat, megtanulod szép lassan, hogyan is kell ehhez a sporthoz edzeni, étkezni.

2015. nov. 30. 14:05
 17/20 Cortez70 ***** válasza:
Nekem meg az osztott edzés vált be. Ennyi. Nem vagyunk egyformák. 45 évesen bármikor összevetem a formámat itt a teljes testest istenítőékkel. Nincs kőbe vésve semmi, ezt kellene màr felfogni. :)
2015. nov. 30. 14:10
 18/20 anonim ***** válasza:
Éppen ezt hangsúlyoztam ki az utolsó mondatomban, semmi sincs kőbe vésve. Csak a kérdező kedvéért kifejtettem, hogy miért létesítem előnyben azt amit, mi alapján. :)
2015. nov. 30. 14:17
 19/20 Cortez70 ***** válasza:
Ja okés. Amúgy inkább előnyben részesíted. :)
2015. nov. 30. 14:22
 20/20 anonim ***** válasza:
Jogos. :D
2015. nov. 30. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!