16 éves vagyok 1,5 éve edzek,3-4 hónapja kezdtem komolyabban étrend, no cigi/alkohol mindennap edzés stb. viszont nagyon nagy a kísértés hogy néha 1-1 cigit elszívjak valamivel kábítsam magam nem tudom, mennyire rontaná a teljesítményem?
A tüdöd szétb****,de persze ez sem azonnal kovetkezuk be...
Havonta 1 szer max 1 sört megiszol,viszont KÉRLEK ne cigizz
A cigit kipróbáltam tizenéves koromban. Kb 3 héten keresztül 2-3 alkolammal szívtunk el 1-1 cigit a haverommal. aztán úgy döntöttem nekem ez nem kell, egyszerüen nem volt rá szükségem. Nem ízlett, mint egy egy étel amit nem akartam megenni. Alkoholt 13 évessen ittam először, 2013-ig szinte minden házi bulin ittam alkoholt, és miért, mert a haverok is ittak. Tavaly már csak 2-3 házi buli alkalmával ittam. Idén pedig az újjévi buli után félévvel később 1 pohár fröccsött ittam azt is 4 órán keresztül. Már nem kívánom az alkoholt, abszolute semmi élvezet nincs számomra az ivásban. Saját életem van a saját döntéseimmel, a barátaim ezt nem fogják befolyásolni, Manpság divat cigizni, meg inni. A tizenévesek látják hogy mit csinálnak a szüleik, vagy a többi felnőtt és ezért próbálják ki, és azt hiszik ha ezt csinálják akkor ők is "felnőttek". Evolúciós tény hogy ha valami káros az egészségre és tiltják hogy csináld akkor épp azért csinálni fogod, lásd cigi, alkohol. Ha kötelező lenne pár hónappal, évvel később megunnád. Ott vannak a tv reklámok, újság hirdetések, amik kimossák az agyad: "Vegyed meg, és igyad Menj inni a haverokkal. Ha nyár van azértt igyál, ha tél van akkor meg azért." De így van ez más étel ital gyártónál is.
Ahogy abbahagytam az ivást megváltozott a világról alkotott gondolkodásom pozitiv irányba, és az edzésmre is jó hatással van.
Aki azt mondja hogy azért érzi jól magát mert iszik és cigizik az illuzióban él.
-Gerso-
7-es vagyok.
A bulikat nem kell kihagynod! Voltam olyan buliban, hogy nem ittam mert vezettem és ugyanúgy szórakoztam mint aki ivott. Ha jól megy az életed: jó munkaviszony, Jó párkapcsolat, jó egészség, stb. akkor van okod jól érezni magad csak észre kell venned. Az csak pár évtizedes agymosás hogy akkor bulizol jól ha iszol és berugsz. Írom és mondom: Tiszta józanul buliztam úgy mint más részegen, és mások nem értették hogy mi volt velem. Ha vannak problémáid az alkohol nem fogja őket megoldani. Mintha lőtt sebet sebtapasszal gyógyítanál
Alkohol és cigi: Kérdezd meg magadtól! Miért kezted el fogyasztani őket? Felnőttektől láttad, Mások rábeszéltek hogy próbáld ki, és/vagy csináld velük mert korábban azt hitted ezzel imponálhatsz valaki előtt, azt hitted ettől valaki leszel, ettől leszel "felnőtt"?
Ezek nem valódi saját döntések szerintem.
Gondolkodj el mi lehet az életedben az amit "meglátni és megszeretni" alapon kedveltél meg, és a mai napig elkisér. (Számomra ilyen az autósport: megláttam és megszerettem És azért mert a társaságom legjavát nem érdekli ez a sport én nem hagytam fel vele.)
Akár folytatod a káros szenvedélyed, akár nem az úgy legyen a saját döntésed minthogy te most eldöntöd mit eszel az ebédnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!