Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A profi testépítők miért...

A profi testépítők miért izzadnak mindig nagyon durván?

Figyelt kérdés
Aki már olyan jó nagy,nem a kis kezdő hülyék amikor látom mindig ömlik közben a víz róla miközben eddz,most évszaktól független,és nem feltétlen mindig a baromi nagy intenzitás miatt,mert sokan vannak akik lassabban edzenek.De pl a Kiss Jenő videóit néztem egy kis vékonyka sráccal edzettek,ugyanolyan tempóban,róla ömlött a víz ezerrel,a kis srácról meg semmi
2015. aug. 12. 12:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Attól hogy izomba van rajta plusz súly, az még ugyanúgy "túlsúly", terheli a szívet.
2015. aug. 12. 12:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Az izzadásnak semmi köze a szív terheléséhez. Ez a szervezet hűtési folyamata, ha keményen edzel, akkor túlhevülsz és le kell hűlnöd.
2015. aug. 12. 13:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Azért, mert egy kezdőhöz képest gigászi intenzitással edzenek. Nem a lassúság számít, hanem egy ennyi ideje edző ember egyből be tudja vonni az összes izomrostját a munkába olyan jól ki van épülve az idegi összeköttetés az agya és az izmai közt súlytól független. Egy egy ismétlésnél pokoli erősen "összeszorítja"/húzza az izmait.

Erre nyilván csak rádobnak az esetleges stimulánsok, a növekedési hormon által kiváltott hőhullám és az anabolikus szteroidok okozta verejtékezés(a bőrben is vannak androgén receptorok).

2015. aug. 12. 15:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Én csak 8-10 kilót híztam az utóbbi időben,és attól a munkától amitől ezelőtt ép hogy csak megizzadtam,most izzadok mint egy ló.Egy szteroidhasználó testépítőn meg ennél jóval nagyobb plusz tömeg van .Ezért sokukon patakokban folyik az izzadság még beszéd vagy enyhe séta közben is.
2015. aug. 12. 22:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Két oka van:

1) az izmok rengeteg hőt képesek termelni (ezért nem fázol ha mozogsz), egyébként ez az egyik oka az energiafelhasználás mellett annak, hogy az állóképesség sportolóknál a nagy izomtömeg nem előny, nagyon megterheli a szervezetet ha órákon át kell a nagy izomtömeg hűtésével is foglalkoznia.

2) sok testépítő nem fektet elegendő energiát abba, hogy jó kondícióban is legyenek. Hiába nagyon izmosak, ha nem végeznek elegendő állóképességet javító edzést, akkor a keringési rendszer gyenge marad, így bár gigászi súlyokat tudnak megemelni, még sincsenek jó kondiban, ha például a keringési rendszer oldaláról nézzük a dolgokat.

2015. aug. 12. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!