Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Elkezdtem szálkásítani, de...

Elkezdtem szálkásítani, de kikészülök a szénhidrátcsökkentéstől. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Heti 3x súlyzós, 4x kardió edzés végzek.

Eleve figyeltem mindig a ch-ra, de most úgy gondoltam, hogy egy picit csökkentem. Nem radikálisan, hanem fokozatosan egyre kevesebbet. Először az alkalmankénti félreevéseimről próbáltam leszokni és egy picit a húsadagjaimat csökkenteni. (nem nagyon, inkább csak úgy,hogy 3 főtt csirkecomb helyett csak 2-t fogyasztok ebédre)

+nincs csalásként pár falat rizsevészet, az uzsonnámból elhagytam a puffasztott búzát, és az esti light joghurtot. (ebből eleve csak 4-5 falatot ettem mindig, de számomra ez jelentette az este megkoronázását)

Emellett ülő, irodai munkám van ahol sokat kell gondolkodni, de néha úgy érzem, hogy a létezés is fáj.

Ez a 3. hete a diétámnak és az elgyengülés kb 1 hete kezdődött.

Mellette megy a l-carnitine (1000mg), super fat burner, vitaminok, fehérje.

Minden normális tanácsot, véleményt örömmel és köszönettel fogadok!

2015. júl. 3. 08:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Azt nem írtad meg, hogy mi a konkrét baj, éhes vagy vagy nem tudsz koncentrálni? Hányszor eszel egy nap?

Egyébként nem feltétlenül az esti joghurtot kell elhagyni, attól a 100 kalóriától nem lesz semmi bajod ha meghagyod.

Egyél több zöldséget a rizs helyett a hús mellé és nem lesz hiány érzeted, persze öntet nélkül csak egy kis só-bors kombóval megbolondítva.

Egyébként lehet a zsírbevitel nincs meg, ha csak főtt húst eszel főtt rizzsel, az okozhat mentális problémákat.. figyelem/memória zavar stb..

2015. júl. 3. 08:35
 2/7 anonim ***** válasza:

ööö. a csirkecombnak mi koze van a szenhidrathoz?

Ez sajna ilyen. Lehet erdemesbb lenne ketogen dietaval probalkoznod.

2015. júl. 3. 08:42
 3/7 A kérdező kommentje:

napi 5x eszem.

reggeli: fehérje+kb 15g zab, 1 alma, 1 kv ( fél deci tejjel max)

10órai: 2 főtt csirkecomb (most csak 1) vagy 1 comb és kb 30g-50g cottage cheese /túró + 1 puff.búza, mellé paradicsom. súlyzós edzések napján 10órai előtt megy a fehérje

ebéd: egy fél befőttes üveges lecsó, paradicsom+más zöldség, 1 puff. búza., 3 csirkecomb (most csak 2), 1 alma és kv (fél deci tejjel max)

uzsi: 1 csirkecomb + kb 30g cottage cheese/túró, mellé zöldség, esetleg egy kv (fél dl tejjel)

vacsi: fél üveg betőttes üveges lecsó, 2 csirkecomb (most csak 1) / esetleg 1 tojás, mellé zöldség

vacsi 2.: 100-150g sovány túró

A főtt csirkecomb a leggyakoribb, de olykor szoktam mellett vagy grillcsirkézni (természetesen bőr nélkül) esetleg són/zacskóban sült csirkét is enni.

2015. júl. 3. 08:49
 4/7 anonim ***** válasza:

Ennyire nem szabad visszavenni a szénhidrátból, főleg hogyha most kezdted a szálkásítást, az pedig végképp nem jó ötlet hogy a fehérjéből csökkentsd a kalóriabevitelt.

Még azzal játszhatsz egyébként hogy a kávét nem kaja után/közben iszod, hanem étvágycsökkentőként használod étkezések közben.

2015. júl. 3. 09:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Kicsit meg vagy zavarodva, ezt látszik. :D Biztos a ch csökkentés miatt :DD

Remélem tisztában vagy vele, hogy egyáltalán nem eszel szénhidrátot. Illetve de, kb. 30g-ot naponta a 15g zabból+a zöldségekből. Ne csodálkozz, hogy teljesen ki vagy :D.

Csirkecombot miért eszel kevesebbet? Semmi szénhidrát nincs benne. És miért nem eszel szénhidrátot? Legalább napi 100grammot? Ennek így semmi értelme, gondold át a dolgokat.

Tehát a tanácsom: csirkecomb maradjon annyi amennyi volt, és ezek mellé egyél meg napi 100g rizst. Valamint az ilyen bolti üveges lecsókat felejtsd el, mikor minden zöldséget megvehetsz olcsóbban, frissen.

2015. júl. 3. 12:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Szénhidrátot csak akkor azabad ilyen drasztikusan lecsökkenteni, ha helyette tudaz bevinni megfelelő minőségű és mennyiségű zsírt... De van akinek még akkor is hiányzik. Semmi értelme ilyen keveset enni, rendes kiszámolt étrend és rendszeres edzés mellett ígyis úgyis fogynál.
2015. júl. 3. 12:34
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom... 173 cm vagyok és kb 63-64 kg... ráadásul lány. az nem baj, hogy izomból is fogyok egy picit, mert elég nyomasztó 50kg-val szériázni
2015. júl. 3. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!