Miért lett magasabb a vérnyomásom?
Figyelt kérdés
Bővebben ki kell fejtenem, mi újság van, hogy tiszta legyen a kép. Szerencsére nagyon jó genetikát örököltem, erős csontozat, kötött izmok, bár vékonyabb, szálkásabb alkat vagyok, gyors anyagcserével. Sajnos az életem, a családi hátterem nem volt jó. Ez odavezetett, hogy 16 évesen kábítószereztem. Szintetikus, hétvégeken, 4 évig kb. Azt abbahagytam, de sosem éltem egészségesen, ittam is, füveztem, majd belecsúsztam megint a szintetikusba, 4-5 havonta egyszer. 32 éves vagyok. 1 éve leszoktam a cigiről, akkor 72 kiló voltam (175 centi magas vagyok, a 72 kilóval elég vézna voltam a csontozatom miatt) A leszokás után saját testsúlyos edzéseket csináltam pár hónapig, feljött 8 kiló plusz. Utána tavaly november óta semmi, egészen két hónappal ezelőttig. Azóta kondizom, 1 hónapja pedig szedek fehérjét, és edzésnapokon gyors ch-t. Kajára figyelek, amennyire csak tehetem. Most 84 kiló vagyok. Mégis magas a vérnyomásom, pedig a kávét is elhagytam, és nem iszom alkoholt sem. Mi lehet a baj? Lehet, hogy túlhajszoltam magam? Másfél, nagyon max két órát szoktam edzeni, hetente 3-4 alkalommal, plusz a munka, ami szintén 12-13 óra állómunka. Természetesen elmegyek dokihoz, de most 3 hétig szabadságon van, nem tudok beutalókat kérni, gondoltam megkérdem, hátha valaki volt hasonló cipőben.2015. ápr. 28. 16:20
11/14 A kérdező kommentje:
19:24: Köszönöm! Már meg is rendeltem. :)
20:24:
Nos, a munkám elég stresszes. Házhoz szállításos helyen vagyok szakács. Mindent időre csinálok, nem lehet hibázni, plusz a sutyikat is el kell viselnem, szóval ott fel megy néha, de ezt csinálom 8 éve. Sosem volt probléma.
Korbácsnak lesz igaza. Valóban, a kardió elmaradt. A futás áll közel hozzám, szóval azzal kezdem. Az Omega 3-ról olvastam már, szedjem a Q10-el együtt, vagy az már sok lenne?
Köszönöm mindenkinek! Sokat segítettetek! :)
2015. ápr. 30. 00:51
12/14 anonim válasza:
Én inkább a tempós sétát javasolnám futás helyett.Plusz amennyire lehet,igyekezz ne stresszelni.Gyógynövényekből is érdemes használni pl.fokhagymát,galagonyateát,mint vérnyomáscsökkentőket.
13/14 anonim válasza:
kötve hiszem,hogy a szív és érrendszere tudna fejlődni tempós sétától.
32 éves a kérdező nem 70.
14/14 anonim válasza:
Szia, igen mehet a Q10 omega 3-mal, sőt jobb is ha együtt használod (mert a normál q10 zsírban oldódik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!