Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Károsítja a fehérjéket (fehérj...

Károsítja a fehérjéket (fehérjeport) a magas hőfok? Teszem azt kenyérbe sütöm?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 24. 02:40
 1/9 anonim ***** válasza:

a fehérje por már nagyon régen kicsapódott


baja már nem lesz

2015. ápr. 24. 03:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
12%
Igen,károsítja.Bár a fehérjepor eleve nem egy jó minőségű fehérje,szóval sokat már nem oszt-szoroz,ha megsütöd.
2015. ápr. 24. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Mert mi a jó minőségű fehérje?
2015. ápr. 24. 07:53
 4/9 anonim ***** válasza:
ez baromság, hogy nem jó minőségű... nyugodtan süsd meg, nem lesz baja
2015. ápr. 24. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem károsítja , de azért lisztnek elég drága mulatság. Ha meg keveset teszel bele , akkor rengeteg kenyeret meg kell enni ahhoz , hogy bevidd a kellő mennyiséget. Szerintem hülyeség kenyeret sütni belőle.
2015. ápr. 24. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem karositja a ho.
2015. ápr. 24. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

"Mert mi a jó minőségű fehérje?"


A legjobb az a magas fehérje tartalmú táplálék,amit nyersen eszel,mert abban az aminosavak még nem károsodtak a feldolgozási eljárások/hőkezelés során.A húst nyilván mondjuk nem célszerű nyersen enni,ennél arra érdemes törekedni,hogy minél feldolgozatlanabb legyen Pl.sült csirke,egészben sütött/főtt hal.


És igen károsítja a magas hő,elhiszem,hogy ez sokaknak nem tetszik,de aki nem hiszi nézzen utána,mielőtt lepontoz.A fehérjéket aminosavak alkotják,amik igen kényesek a hőre,kicsapódnak,denaturálódnak magas hő hatására.

2015. ápr. 24. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
A fehérjék tényleg denaturálódnak a hő hatására. Az aminosavak maguk nem károsodnak konyhai körülmények között, hanem a fehérje molekula térszerkezete. Ez a sütés, főzés lényege. Tehát a tápérték nem változik, az aminosavak maguk nem változnak, a hőkezelés (irreverzíbilis koaguláció) a harmadlagos és negyedleges térszerkezetet változtatja. És ez a változás kedvező, mert könnyebben emészthető az étel.
2015. máj. 1. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
2015. máj. 4. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!