Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ki mikor kezdett el övet...

Ki mikor kezdett el övet használni?

Figyelt kérdés

Kisebb kihagyás után újra elkezdtem egy 3x5 programot, viszont guggolásból és felhúzásból adódóan is volt már kisebb nagyobb sérülésem és kicsit alapból hátfájós vagyok a derekamnál.

A technikám szerintem már rendben van mégis kicsit parázom a sérüléstől, erőszintben még nem vagyok olyan szinten, hogy indokolt legyen az öv, viszont a sérülések elkerülésében biztos sokat segítene. Mi a véleményetek vegyek övet vagy sem?

2015. febr. 1. 11:05
 1/5 - palilaci - ***** válasza:
Az ov onmagaban nem ved. Max katonai nyomasnal mert megakadalyozza a rendelenes hatrahajlast. Igazabol annyit csinal (ha jo szoros), hogy vedi a hasfalat a tulzott igenybeveteltol es ezzel csokkenti a serv eselyet. Ha alapbol fajos a derekad akkor én elhagynam a felhuzast es a rendes guggolast (helyette mehet elolguggolas). Tobbet nyujtanek hatra es alaposan bemelegitenem a gerincmerevito izmokat.
2015. febr. 1. 11:12
 2/5 - palilaci - ***** válasza:
Egyebkent csak guggolasnal hasznalok ovet es kizarolag akkor, ha maximalis sulyba guggolok.
2015. febr. 1. 11:15
 3/5 A kérdező kommentje:
Az a gond hogy elhagyni nem akarom mert ez a két kedvenc gyakorlatom, de az elöl guggolást lehet kipróbálom majd.
2015. febr. 1. 11:20
 4/5 - palilaci - ***** válasza:
Nekem a felhúzás a favorit de ha tudnám, hogy rámehet az egészségem abbahagynám.
2015. febr. 1. 11:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Én felhúzást se meg guggolást se szoktam mert fáj és nem is megy teljesen szabályosan szerintem. Guggolást Hack-guggolással helyettesítem
2015. febr. 1. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!