Ha nem pózolok\feszengek kisgatyában akkor nem is vagyok testépítő?
Nem akkor csak hobbi edző vagy.
Ahogy nem vagy szerintem focista ha csak néha focizol a haverokkal ahogy pl erőemelő sem ha nem versenyzel.
A testépítés mint sport arról szól, hogy egy adott napon, a verseny napján milyen formát tudsz felmutatni miközben "pózolsz/feszengsz kisgatyában".
Ahogy az úszás mint sport arról szól hogy a verseny napján egy adott távot milyen gyorsan tudsz leúszni.
Ettől függetlenül sokan járnak reggelente úszni, anélkül hogy bármilyen versenyen elindulnának. Ugyanígy lejárhatunk a konditerembe testépítő jellegű edzéseket végezni, és nem kell beneveznünk versenyre, így nem kell pózolnunk sem.
Ahogy a hatvanéves nyanyákat, akik reggelente úszni járnak sem hívjuk úszóknak, az amatőr kondisokat sem hívjuk testépítőknek, és a grundon focizó tízéves Pistikéket (ha vannak még ilyenek és nem itt kockulnak) sem hívjuk focistáknak.
Szóval nem vagy testépítő, de attól még végezhetsz súlyzós, testépítő jellegű edzéseket!
A pózoknak meghatározott célja van, hogy megmutassa versenyző fizikumát azon belül is: A test és az izmok egymáshoz viszonyított arányát, valamint az izomzat egyes részeinek fejlettségét és az össztömeget, a szeparáltságot, szárazságot, mélységet, érettséget.
Kisgatya is csak a verseny napjára kell, mert a fenék szárazsága(víz- és zsírtalansága) egyfajta indikátor arra nézve hogy a versenyző mennyire felkészült. Ez a testrész ugyanis az egyik legnehezebben be"száradó" rész.
Akkor is lehetsz szerintem testépítő, ha nem versenyzel csak komolyan veszed az edzéseket és tartod az étrendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!