Rizs helyett jó lesz a zab?
Sziasztok!
Tömegnövelésem a cél, a diétám elvileg jó, de a probléma az, hogy nem nagyon szeretem a rizst.
Naponta 3x-4x fogyasztom jelenleg, de arra gondoltam, hogy lecserélem zabra, mert azt szeretem, így naponta egyszer, vagy egyszer sem enném a rizst, helyette mindig beáztatnám fehérjés vízbe és úgy enném, vagy csak sima vízbe és eszek utána mellé külön húst illetve zöldséget.
Mi a véleményetek, jó lesz?
Barmilyen CH jo, rizs, krumpli, fott teszta, zab, kenyer, barmi.
A CH az CH.
--gömb--
Jó.
A krumpli nem lehet rossz a keményítőtartalma miatt, hiszen pont az a lényeg, az a Ch.
Egyébként csak 20% körül van benne, ezért 3-4 szer annyit kell belole megenni.
A kenyér sem az ördögtől való önmagában.
a tk kenyér is belefér, de ne arra alapozd a kajádat. kis mennyiségben oké, a legnagyobb baj vele, hogy csomó plusz adalékanyag, tartósítószer stb...ami meg nem, az rohadt drága.
a krumpli, ahogy mondják, kevés ch-t tartalmaz arányaiban, többet kell megenni->több kalória. meg kicsit más fajta a keményítő benne, nem tudom pontosan, hogy milyen, nem akarok hülyeséget mondani, de elvileg nem olyan szuper. de azért messze nem rossz.
akkor van még tk. tészta, köles, kuszkusz :)
a zab is jó, én is nagyon szeretem, főleg vízben megfőzve. valaki azt mondja, hogy az se olyan jó, mert fitinsav van benn, mint a barnarizsben, ami nem jó nagy mennyiségben, én azt olvastam, hogy az 10 perc áztatással "hatáshalanodik". a te döntésed, van ellene és mellette is ezer cikk :)
Rendben van, köszönöm szépen mindenkinek!
Akkor Keverem a hármat, krumpli meg zab lesz az alap és naponta megy egy rizses étkezés is mutatóba! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!