Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan lehet valakiből fitnesz...

Hogyan lehet valakiből fitnesz modell? Ebből meg lehet élni?

Figyelt kérdés
2015. jan. 12. 15:20
 1/8 anonim ***** válasza:
jó test/alak, szponzorok keresése, nagyobb hírnévvel szponzorok találnak meg téged, verseny résztvételek, eredmények, díjak. Általában nem élsz meg belőle csak nagyon magas szinten. Legtöbben személyiedzősködnek mellette és/vagy edzőtermet üzemeltetnek, vagy nem igazán vannak anyagilag rászorulva egy fix jövedelemre...
2015. jan. 12. 15:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem,mert kb három éve járok edzőterembe ,mint lány ugye. Eleinte csak ismerkedtem a kondival stb,aztán a barátom is elkezdett edzeni,neki már volt alap ismerete,sokat segített és én nagyon gyorsan fejlődtem.Tavaly nyáron már mindenki a teremben azt hitte,hogy versenyre készülök ,mert olyan szálkás voltam. Többen is mondták,nagyobb testépítők,hogy kár lenne hagyni az alakom és vegyem komolyan mert nagyon jó a genetikám. Őszintén nagyon szeretem is az edzést,ez úgymond a hobbim a tanulás mellett. Sajnos a nyáron teljesen abbahagytam egy komoly trauma miatt,de most újra neki kezdtem és felmerült bennem,hogy komolyabban szeretnék fogalkozni vele,mint azelőtt.
2015. jan. 12. 17:03
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát, ahogy megfigyelem, a legtöbbüknek van valamilyen egyéb polgári (bár a sporthoz kapcsolódó) munkájuk, és inkább abból szponzorálják az egyébként iszonyú költséges fitneszkedést. A kaja, a kiegészítők, no meg a koksz elképesztő mennyiségű pénzt emésztenek fel, és a versenyek közel sem jövedelmeznek annyira jól... A profik is a tápkiegcégek támogatásával mennek előre. Szerintem hazai szinten nem alkalmas ez a mindennapi megélhetés biztosítására, vagy pedig nagyon sok minden mást kell hozzá feláldozni, mellette brutál genetikával kell rendelkezni.

De ez csak az én személyes véleményem.

2015. jan. 12. 17:13
 4/8 anonim ***** válasza:
nem akarok senkit megbántani, de sok fitnessz modell, nyilván nem mindenki, főleg nők, a szó szoros értelmében a testükből élnek...
2015. jan. 12. 17:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Rövidtávú célként én a te helyedben, ilyen motivációkkal beneveznék egy-két versenyre, hogy mindenki így gondolja-e mint az edzőtermi arcok. Aztán ha jönnek a sikerek ( 2-3 regionalis, első nagyobb volumenű pl országos elismerések, helyezések ) akkor lehet elkezdeni gondolkodni, hogy erre építs e karriert.
2015. jan. 12. 17:35
 6/8 A kérdező kommentje:

Ezt ,h érted,hogy a testükből élnek meg ?

És a fiúk akik testépítők pl Csuhai miből él? :D

2015. jan. 12. 22:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy prostik, ha nem lenne egyértelmű, legalábbis én így értelmeztem. Nyilván nem Toldi Zsuzsi és a hasonló kaliberű vagy szintű lányok, de a középszer... Hát ki tudja, én nem vagyok ebben benne.

Csuhaiék valószínűleg a szájtekből, a cutlerből és a személyi edzősködésből élnek, de az átlagra nem ez a jellemző. Biztos, hogy nem a versenyekből.

2015. jan. 13. 07:28
 8/8 Tyler913 ***** válasza:

Csuhai Jani megélhetésének semmi köze nem volt a testépítéshez,vállalkozó volt,Debrecenben konkrétan a Hatvan utcán három üzlet/étterem egymás mellett az övé volt. Azóta már lehet belefolyt a fitnesziparba,de biztos lehettek benne,hogy nem a szponzorációból él,hanem vagy a Cutler franchise-zal,vagy a Hoist-tal kapcsolatos üzleti tevékenységből.

Ma Magyarországon szinte senki nem él meg csak abból,hogy testépítőként/fitnesz modellként versenyez. Egyszerűen nem akkora a piac,hogy egy tápkieg cég százezreket érő szponzorációkat osztogasson idehaza. Nem éri meg. Itthon úgy tudom,Tóth Dániel az,aki valóban profi,neki külföldi szponzora van. Molnár Péter meg a külföldi amatőr versenyek pénzdíjaiból,vendégpózolásokból kasszíroz.

A többieknek a versenyzés maximum reklám,ami a személyi edzősködéshez hoz klienseket,később saját edzőtermet nyitnak,koksszal üzletelgetnek. De biztos vannak olyanok, akik prostituáltként nyomják.

A lényeg,hogy csak abból nem élsz meg,hogy izmos vagy.

2015. ápr. 13. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!