Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Gyors ch-val mennyi ideig...

Gyors ch-val mennyi ideig várhatok edzés után hogy még legyen értelme?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy csinálnék itthon edzés utánra cukros gyümölcsös turmixot és azt innám edzés után, de csak itthon tudom megcsinálni és úgy 20 perc mire hazaérek. Beleférne még vagy kizárólag akkor van értelme a gyors ch-nak hogyha azonnal megiszom?
2014. nov. 15. 20:25
 1/8 Pörölyfej Béla ***** válasza:
Belefér szerintem.
2014. nov. 15. 20:41
 2/8 anonim ***** válasza:

De mi a fene az a cukros gyümölcsös turmix?

És miért jobb, mint a sima szőlőcukor, amit elvihetsz a terembe és ott vízzel összerázhatod?

2014. nov. 15. 21:00
 3/8 A kérdező kommentje:
banán, fagyasztott eper és xillit + víz, gyakorlatilag zsírmentes fagyi lesz belőle és rohadt jó íze van
2014. nov. 15. 21:08
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

Úgy látom nagyon nem értesz ehhez az egészhez.

A xilitet pont azért használják, mert lassan szívódik fel.

A banán és az eper szintén nem jó, mert a fruktóz nem tölti be az izmok glikogénraktárait csak a májét.

Amúgy ihatod, biztosan finom, de teljesen mindegy hogy edzés előtt, közvetlenül utána vagy húsz perccel utána vagy sohse iszod.

Keverj a tejsavófehérjédhez szőlőcukort és azt nyomd be edzés után, vagy ha ódzkodsz a szőlőcukortól, akkor vehetsz carb-f-et, vitargot vagy szimplán dupla adag fehérjét iszol, mert az is képes betölteni a glikogénraktárakat.

2014. nov. 15. 21:57
 5/8 anonim ***** válasza:

Az edzés utáni turmixban nem az a lényeg, hogy turmix állagú-e vagy sem, hanem, hogy milyen tápanyagok vannak benne.

A gyümölcsturmix nem jó erre a célra.

2014. nov. 15. 22:32
 6/8 A kérdező kommentje:

Okés, akkor visszatérek Carb-F-re. Jó ideje akkor rosszul csinálom mert csak fehérjét szoktam inni és tolok mellé banánt vagy puffasztott rizst, de akkor lehet így a fehérjét használom a glikogén raktárak töltésére merthogy az gyorsabban szívódik fel!?

Vagy hogyha nem gyors szénhidrátot eszek a fehérje shake-re akkor a fehérje is belassul? Valaki ajánlott még Zablisztet is hogy az helyettesítheti a Carb-F-et, ha igen akkor annak a oldódása is van olyan jó? Nem fog becsomósodni?

2014. nov. 16. 08:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Ne hallgass a felettem iro broscientist-ekre. Az edzes utani turmix amugy is felesleges sokkal ertelmesebb igy bevinni azt a plusz szenhidratot.
2014. nov. 16. 08:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem felesleges, de nem is elengedhetetlen.
2014. nov. 16. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!