Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Annak van értelme, ha csak...

Annak van értelme, ha csak edzésnapokon leszek kalóriapluszban?

Figyelt kérdés
Nagyon zsírosodó típus vagyok, így arra gondoltam, hogy csak az edzések napján lennék kalóriapluszban, hogy lassítsam ezzel is a zsírosodás mértékét. Minél lassabban akarok tömegelni, mert nagyon könnyen hízok. Ez így működhet szerintetek?
2014. nov. 12. 22:05
 1/7 Osynho ***** válasza:
A tested nem csak edzésnapokon regenerálódik, építkezik.
2014. nov. 12. 22:31
 2/7 anonim ***** válasza:
Müködhet. A leangains-nel is hasonlot csinálnak. Mondjuk azt nem tudom hogy másabb lesz e az eredmény mint ha konstans kisebb kaloriapluszod lenne.
2014. nov. 12. 22:50
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem is működhet, ki kell próbálni. A fejlődés nyilván kisebb lesz, más kérdés hogy ami zsírba megy azt úgyse használta fel az izomzat, tehát olyan nagyon sokat nem veszitesz ezzel. Meg adott esetben így kevesebbet kell diétázni.
2014. nov. 13. 07:09
 4/7 anonim ***** válasza:
Hogyha heti bontásban így is kalóriapluszban leszel akkor így is jó lesz.
2014. nov. 13. 10:08
 5/7 Szintiszoli123 ***** válasza:
100%

Két éve mérem/számolom a makróimat, szinte grammra pontosan, minden nap. Az edzésnapom és a pihenőnapom között 30 gramm Ch a különbség, minden más azonos. Ez megy minden nap.

Amit ez alapján magamon tapasztaltam:

Az emberi test pufferei nagyobbak annál, hogy 1 nap miatt kellene aggódnunk. Legalább (tehát legalább!) 3-4 nap bevitel/felhasználás egyenlege határozza meg, hogy hízunk vagy fogyunk, illetve hogy kalória-pluszban voltunk-e vagy sem.

3-4 nap bevitelének kell meghaladnia 3-4 nap felhasználását. Tapasztalatom szerint nincs olyan, hogy "ma edzek, ezért ma jó helyre megy a kalóriatöbblet, holnap viszont pihenőnap van, ezért a testem a többletet zsír formájában elraktározza a pluszt".

Montez is mindig mondja: nem egy nap alatt lesz hízás és igaza van.

Heti 3-4 edzésnapot feltételezve, ha megfelelő a kalóriaplusz mértéke (mondjuk heti 0,3 kg tömeg jön föl), akkor nem fog túlcsordulni benned a glikogén akkor sem, ha a pihenőnapon is közel annyit eszel, mint edzésnap.

Nem zárom ki, hogy vannak olyan rossz genetikával megáldott könnyen zsírosodó emberek, akik tisztábban tudnak fejlődni, ha a bevitelt precízen a mozgáshoz igazítják, hiszen az inzulinérzékenység (fölveszik-e a vérből az izmok az összes cukrot, mielőtt megy a zsírba, vagy nem - esetleg még akkor sem, ha nincsenek tele a glikogénraktárak) és az izmok glikogéntároló kapacitása genetikafüggő is. Náluk viszont meg kéne nézni, nem fejlődnek-e tisztábban, ha energia bevitelnél változtatnak a CH-zsír arányán a zsír javára.

Nem vitatom az eredményeket, amit leangains-el értek el, de, ahogy marcii is mondja, meg kéne nézni, hogy ugyanezek az emberek mit produkálnának, ha ugyanazt a bevitelt konstans napi bevitelre állítanánk.

Tehát tapasztalataim alapján nem azért fogsz „minél lassabban tömegelni, mert az edzésnapon leszel csak kalóriapluszban, hanem azért, mert 3-4 nap átlagában alacsony kalóriapluszban leszel. Ha pedig átlagban nem leszel kalóriapluszban, akkor egyáltalán nem fogsz tömegelni.

2014. nov. 13. 10:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Csak annyi előnye van hogy váltogatod mikor mennyit eszel, hogy edzésnapon könnyebben lemegy +800-1000 kcal, mint hogy pihenőnapon is +300-400 kcal többletet kelljen enned. Így pihenőnap akár deficitben is lehetsz, hogyha edzésnap annyival többet eszel.
2014. nov. 13. 10:46
 7/7 anonim ***** válasza:

igen, meg a leangains többváltózós, fontos az is hogy nagyon minimalista az edzés meg átmeneti böjtölést is alkalmaznak. tömegelésre nem is nagyon szokták használni csak testkompváltoztatásra és izomveszteség nelküli zsirégetésre.

A tested az edzésből kapott stimulus alapján dönti el hogy a kaloriaplusz mekkora hányadát raktározza zsirba és izomba, amennyiben az edzés előtti 24 órában többet eszel föleg szénhidrátot akkor egyértelműen jobb lesz a teljesítményed az edzésen amivel több izomnövekedést stimulálsz.

2014. nov. 13. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!