Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Napi 150 gramm fehérje túl...

Napi 150 gramm fehérje túl sok egy 55 kilós lánynál?

Figyelt kérdés

Régebben nagyon egészségtelenül étkeztem, csoki és sütihegyek, olajos kaják... nem híztam el, de nagyon "plötty" voltam.

Egy éve életmódot váltottam, felhagytam a cukros, fehér lisztes, zsíros dolgokkal. Rendszeresen tornázom minden nap.

Az energiaszükségletem nagyjából napi 2000-2100 kcal (55 kiló vagyok, és ehhez hozzászámítottam a napi, intenzív mozgást.) Ha kevesebbet eszem, elkezdek nagyon durván fogyni.

Kikísérleteztem, hogy a zsírokkal nem vagyok kompatibilis, pattanásos leszek tőle, így az naponta nem haladja meg a 30-35 grammot. Szénhidrátfogyasztásom (jó szénhidrátokból) kb. 200-300 gramm közt van. (zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű kenyér, kefir, joghurt)

És akkor jön a kérdésem lényege... a fehérje. Nem fogyasztok fehérjeport, hanem halat, fehér húsokat, hüvelyeseket... és túrót! Sok túrót, rászoktam. Eddig naponta simán megettem fél kiló sovány túrót, amivel a fehérjefogyasztásom naponta olyan 160 gramm körül van...

De azt olvasom mostanában mindenhol, hogy a túlzott fehérjefogyasztás káros. De ha csökkentem a fehérjét, akkor meg a szénhidrátfogyasztást kell növelni... mert különben éhen halok a rendszeres edzés mellett. Mit tegyek? Mi az igazság? Tényleg káros lehet napi 160 gramm fehérje?

2014. okt. 22. 19:30
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem káros, de nincs értelme ennyit enni, mert egy idő után a szervezeted megtanulja fehérjéből nyerni az energiát a ch-zsír helyett.

De te úgy látom beleszámolod a hüvelyeseket, növényi fehérjét is. Neked elég lenne 110g állati eredetű fehérje, 110-160g ch és 1g zsír testtömegkilónként.

2014. okt. 22. 19:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Neked kell kb 110g fehérje. Nem káros a 150 sem, az sem nagy mennyiség, de felesleges. Csak drágábbat budizol tőle.
2014. okt. 22. 19:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyos szinten igen, mert a vese nehezebben emészti. DE minden hol csak dobáloznak a túl sok szavakkal, sehol sincs éppkézláb és megalapozott érték a mennyiségről, épp úgy, ahogy a "túl sok c vitamin is káros" ideológiát próbálják eladni néhol.

Tehát 160g egyeltalán nem káros (ha a veséid megfelelően működnek) és felette se kellene aggódni szerintem.

2014. okt. 22. 19:36
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

"Neked elég lenne 110g állati eredetű fehérje, 110-160g ch és 1g zsír testtömegkilónként." -> Csak ha elmegyek futni, aztán edzeni, akkor ennyi ételtől kb. kopog a szemem az éhségtől. :)

2014. okt. 22. 19:40
 5/10 anonim ***** válasza:
akkor emeld a zsírt. Egyébként te ennyire durván nehezen hízó vagy?
2014. okt. 22. 19:42
 6/10 A kérdező kommentje:

Ha megemelem a zsírt, tele leszek pattanással.:) A normális zsírok esetében is.

A csokievés mellett sem híztam el... csak abszolút nem voltam fitt. Szerintem ha az ember napi 1-1,5 órát edz, szükséges a 2000 kalória. :)

2014. okt. 22. 19:49
 7/10 anonim ***** válasza:
Egyél több rostot és összetett ch-t nem hiszem el, hogy 55 kilós lányként 2000 kalóriával éhenhalsz :)
2014. okt. 22. 19:52
 8/10 A kérdező kommentje:
Ja, hát persze hogy nem, a 2000 tökéletesen elég. :) Csak aggódtam a fehérjemennyiség miatt, de megnyugtattatok, köszi. ;)
2014. okt. 22. 19:54
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Hmm, intelligen-cica. Lám, lehet ezt így is.
2014. okt. 22. 20:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem káros. Még mindig jobb mintha csipszet eszel, cigizel és piálsz, mint a legtöbb fiatal. A testépítést és a sportot ellenzik, de ha valaki egy alkoholista állat arra felnéznek. Milyen világ ez, kérem szépen?
2014. okt. 22. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!