A testépítők sportolónak tartják magukat? A testépítés az sport? Vagy csak az a sportoló, aki versenyez is?
Nem feltétlenül magamról beszélek Zsolt!
De tényleg nem érzitek, hogy mennyire gáz, hogy a koxosok vannak címlapon? Azok közül is a nagyhangúaknak jut a legtöbb figyelem. Utóbbiak pedig eléggé parasztok. Jó az a testépítő SPORTNAK, hogy ezekből vonnak le messzemenő következtetéseket a laikusok?
És utána csodálkoztok, hogy a szülők nem nézik jó szemmel, ha a fiuk beáll testépíteni? És csodálkoztok azon, hogy a fehérjére azt hiszik, hogy az a kox?
Mindenki ezekre az agyonra gyúrt szörnyekre akar hasonlítani.
A férfi testképzavar egyre gyakoribb a tizenévesek közt, mert azt hiszik, hogy a fonottkalács hát normális.
Ti is tudjátok, hogy nem normális, mert normális körülmények közt, csak táplálkozással és edzéssel senkinek nem nő ilyen a hátára. De a plakátok és újságok ezt a tévképzetet keltik.
Naponta beír ide is egy-egy tizenéves, hogy nem fejlődik (szerinte, mert nem úgy néz ki, mint a vöröszoli meg a katibéci), és gondolkodik a koxon. Szerintetek ez normális????
Még mindig nem értitek mi bajom ezzel az egésszel????
Ebben igazad van és ezzel kellett volna indítani a kérdést is, nem eleve a testépítést mint sportot megkérdőjelezni. Az más kérdés, hogy egy nagyobb formához már kell a koksz.
De lehet naturálban is művelni, én is ezt tettem eddig, 29 évig. Mondjuk nem is nézek ki Vörös Zolinak.:)
De hiába írod le százszor is, hogy miért a szteroid használókkal van tele az összes plakát, és tápkieg cégek hirdetései, ez ellen nem tudsz mit tenni. Egyébként az tényleg egészen elképesztő, ahogy a mostani 14-16 évesek a földtől totál elrugaszkodva valami rózsaszín ködből nézik a világot. Eszméletlenül nagy tévhitekben élnek, óriási egóval, minimális tudás nélkül. Tisztelet a pár kivételnek. De én ezt látom itt, hiszen rengeteg kérdésre válaszolok itt nap mint nap.
Örülök, hogy elkezdtünk beszélgetni.
Nem kérdőjeleztem meg a testépítés sport-létét. Feltettem a kérdést, hogy ki gondolja annak, és ki nem. Uis korábban volt, aki azt írta, hogy csak az a sportoló, aki versenyez is (szerintem ez hülyeség).
Utána azt írtam, hogy ha a válaszotok igen, vagyis a testépítés sport, akkor miért tűrik el a sportolók, hogy egyesek a jobb helyzetük miatt (döntő többségében anyagi), csaláshoz folyamodva szerez előnyt, eredményeket és hírnevet.
Tudom, hogy én, egy személyben nem érek semmit azzal, ha százszor leírom, hogy engem ez az egész felháborít. De bízom benne, hogy olvassák olyanok is, akik nem élből felháborodnak, hanem picit elgondolkodnak.
Ha csak egy srác rájön, hogy a celebek teste hazugság (a rengeteg munka ellenére is), és ezután tisztán lát, és nem lesznek önmagával szemben irreális elvárásai, akkor én már boldog vagyok.
Az élsportban mindig is lesz koksz, ez ellen nem tudsz mit tenni. Testépítésben is még a kisebb formákhoz (lásd physique) is sokk cucc kell, nem hogy a a rendes testépítés kategóriához. Az emberek tökéletes fizikumot akarnak látni a színpadon. Én sem néznék hozzám hasonló átlaggyúrósokat, mert az nem szint, azért nem mennék el egy versenyre nézőnek. Ugyanígy más sportban is, ha átlagos eredmények lennének, akkor nem néznék ennyien.
A kisgyerekek pedig az irreális jövőképükkel hamar rádöbbennek majd, hogy nem elég a jumbót tolni és majd eldöntik, hogy miként tovább.:)
"A tour az egyik legjobb példa arra, hogy a (z igazi) sportokban azokról, akikről bebizonyítják, hogy doppingol, elveszik az összes címet és dicsőséget.
Olyat is nem egyet hallottunk, hogy az Olimpián visszavették az aranyérmet, mert valaki lebukott. "
Ez az igazságtalanság! Valakitől elveszik, mert "véletlenül" lebukik, a helyére meg egy másik koxos lép. Miért érdemli a megaláztatást pont az a lebukott versenyző? Nem álszentség ez? Miért jobb ez, mint egy olyan helyzet, ahol azonosak a feltételek? Ettől "igazi" sport szerinted?
Az olimpiákon ott van még vastagon a politika, megvesztegetés. Van akit le szabad buktatni, van akit nem. 16 éves kínai kislány felnőtt férfiakat idejét ússza. Hmm, de érdekes. Lebukott? Nem. Micsoda igazságos, "igazi" sport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!