Mennyi kókuszolajat haználjak? Most vettem és em tudom hány grammt kéne pl. : csirkemellhez, palacsintához (proteines bodybuilderről), tojáshoz stb?
tömegelésnél 1g zsír
diétánál 0,5g zsír
fele telített fele telítetlen.
elsõ ez nagyszerû csak nem ez a kérdés...
kérdezõ, nem tudhatjuk, ha méregdrága teflon edényt használsz, akkor elég ha kissé olajos törlõkendõvel beolajozod a sütõfelületet, ha meg valami gagyi teflon, vagy zománcos szar, akkor sokszor az sem elég, ha tocsog minden az olajban... ezt csak te tudhatod, hogy miben sütsz...
mivel leírtam,hogy az olajból mennyi kell így ki lehet számolni,hogy a kókuszzsírból mennyi kell és azt étkezésekre lebontja.
Nem írta a kérdező a serpenyő minőségét így azt nem is vettem figyelembe.
A kókuszzsír telített zsír, de nagyon jó zsírforrás.
A kérdésedre a válasz attól függ, hogy mennyi zsírt kívánsz bevinni napi szinten. Én a sütéshez használt zsírból mostanában a minimumra törekszek, mert spórolós vagyok, de mehet több is, ha gondolod. Csak számold bele a napi zsírbeviteledbe.
Valamennyit megeszel belőle, de nagyjából elhanyagolható mennyiségű. Ez kb olyan, hogy valaki mindig pontosan kiméri, hogy mennyi fehérjét iszik meg egyszerre. Fogom aztán belemerítek a retkes kanállal a bödönbe. Nem azon a 3g-on fog múlni.
Kérdező! A zsírbevitelre figyelni kéne! Legyen meg a napi zsírbevitel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!