Speciális gyógyszertári, horroráron kapható "rétegvitaminok". Csak szerintem átverés?
Nézegettem ezeket a folyamatosan reklámozott, hiperszuper, speciális jellegű vitaminokat, és gyanakodva kerestem rá a neten az összetevőkre. A termékek célja a reklámanyaguk igencsak árulkodó. Számomra nagyon úgy tűnt, hogy olyan ösztönös szülői félelemre épülnek, amelyet az ipar nagyon szépen ki tud aknázni.
Konkrétan most a terhesség alatt szedhető "nélkülözhetetlen", anyai gyermekmegóvásra épülő "speciális" termékekre gondolok. Már a reklám alatt is gyanús volt, hogy csak fantomokat kerget az ügy, mert egy rohadt konkrét adatot, vagy összetevőt nem említettek meg a reklámban, csak jelentőségteljesen hangoztatták, hogy ebben benne van "minden", ami ahhoz kell, hogy a magzatod ne patkoljon el (má' bocsánat). Ez a konkrétum nélküliség, a szülői félelem, a laikusság kihasználása szerintem hatalmas becsapás. Ugyanis ahogyan az Elevit terméket nézegettem, beigazolódott a gyanúm. Ez a termék csak egy kis dózisú, nem is igazán teljes spektrumú multivitamin termék, amit 8-9000-ért vesztegetnek! Semmi olyat nem találtam, ami egy átlagos, alsó-középkategóriás multiban ne lenne meg (mellesleg nagyságrendekkel nagyobb dózisban).
Aztán gyerekvitaminok. Nyilvánvalóan ezt a témát kevéssé érdemes ütlegelni, de valahol mégis fáj tőle az ember feje, hogy a szülők olyan szinten fogalmatlanok, és tessék-lássék módjára foglalkoznak az egészséggel, hogy az felháborító. Kb az a szint, amikor a 2 hete edző 15 éves gyerek leemeli a polcról a legszebb dobozú terméket, és várja a hatást. Nem értem, hogy a szülők hogyan elégedhetnek meg azzal, hogy valami vitaminokat tartalmaz és narancsíze van, jó lesz kétezerért, máris tettünk valamit a gyerekért. Persze ebben közrejátszik az a nem elhanyagolható tényező, hogy a kölyköknek nyilván sokkal fontosabb szempont, hogy a vitamint rágni lehessen és csokiíze legyen, mint hogy mennyi bioflavodint (így kell írni?) tartalmaz. Ettől függetlenül, nem tudom, hogy hány szülő olvasta már el a Marslakócskák összetevőit, de kb olyan, mintha elhuszadoltak és ízesítettek volna egy rendes multit.
Persze, egy 8 éves gyereknek nem kell Monster Packot venni, de akkor mit tudom én, vegyünk egy ilyet, és felezzük el, ha rettegünk a vitamintúladagolástól.
Miért hisznek a szülők ennyire vaktában a reklámszövegeknek, miért nem gondolkodnak kicsit?!
Mivvaaaaan? Hogy jön ide, hogy ismerlek-e évek óta? (ami különösen vicces annak fényében, hogy utána te írsz le engem úgy, hogy azt hiszed ismersz). Szerinted nem először találkozok ezekkel a linkekkel? Szerinted itt kezdtem az egész témát, ahol te beléptél?
Nem vagy te sehol, kis barátom.
Ennek kapcsán jön ide:
"Megoldást nem nyújtotok, de másét akadályozzátok. Hmmm, mintha ismerős lenne e a mentalitás valahonnan..."
Végignézted a videót? átböngészted a linkeket,elolvastad? Tudod,legalább annyit tennél meg,hogy konkretizálnád,hogy mit és miért tartasz elfogadhatatlannak és akadályozónak a táplálkozás részéből.Hiszen nem először találkozol velük,biztos alaposan tájékozódtál belőlük,ki is próbáltad a táplálkozási tanácsokat hosszú távon.
De ha ennyire nem vagy képes,akkor szépen menjél le edzeni,kajálj úgy,ahogy szerinted jó,attól fogadj el tanácsot,akitől szerinted érdemes,és nem kell itt írogatnod nekem,ilyen egyszerű.
-.- Például ott, amikor azt kifogásoltam, hogy csak megemlíted, hogy eszel/nem eszel ezt-azt, de ezen kívül semmiféle használható konkrétumot nem mutattál fel. Nem érdekelnek a nüanszok, a rakás táplálkozási nézetek lelkes követői mind tudnak szívhezszóló, meggyőző beszédet adni arról, hogy miért nekik van igazuk, és mivel egyikünk sincs ilyen irányú kutatásokban, nem tudjuk leellenőrizni őket, csak arra támaszkodhatunk, amit mondanak, ez meg inkább hasonlít valláshoz, mint tudományhoz. Gyakorlatban hasznosítható dolgokra van szükség, nem ideálképek kergetésére. A nép nem eszik gyümölcsöt, zöldséget, és közelebb van a vitaminhiányhoz, mint a túladagoláshoz. Ez tény. Lehet akármit írni, hogy melyik csodanövény mi mindenre jó, ha nem eszi meg, akinek szól. És baromira unalmas a magadfajtákkal belemenni minden kis részletbe, amolyan köcsöglibsijogvédő módon. De persze ezt sem fogod érteni, hogy mire gondolok, csak játszod tovább az agyad.
Ezt láttad már? [link]
"-.- Például ott, amikor azt kifogásoltam, hogy csak megemlíted, hogy eszel/nem eszel ezt-azt, de ezen kívül semmiféle használható konkrétumot nem mutattál fel."
Nem ezt kérdeztem Wash,hanem azt,hogy megnézted-e rendesen a linkeket,videót? Nem arról van szó,hogy valami szektás vagyok,és téged meg akarlak győzni,hogy csak az a jó,amit én linkelek,hanem arról,hogy bosszantó a viselkedésed,hogy olyanról okoskodsz,amit ki sem próbáltál,megkértelek,hogy mondd el nekem,mit kifogásolsz annyira a TÁPLÁLKOZÁS RÉSZÉBEN,de még mindig nem tetted meg,csak hajtod a magadét.Ha leírom azt,hogy reggelente zöld árpa fű port vízben feloldva iszom éhgyomorra,utána negyed órával rá eszem cukrozatlan zabpelyhet mazsolával,vagy egy vagy két fajta gyümölcsöt magában,napi 2,5 liter vizet megiszom,többször eszem egy nap keveset,kb.3 óránként,a fehérjét lehetőség szerint külön eszem a szénhidráttól,mert sokkal könnyebben megemészti így a szervezet,húst nem viszem túlzásba kb.heti 3x eszem nem feldolgozott húst,este az utolsó étkezésem lefekvés előtt két-három órával van,igyekszem minél több nyers zöldséget enni az étkezésekhez(kivéve a gyümölcshöz)és mindent nyersen eszem,amit csak lehet,a növényi enzimek,ásványi anyagok,vitaminok,nyomelemek megmaradása érdekében,eszem nyers olajos magvakat is,és köszönöm igen jó egészségi állapotban vagyok,akkor ehhez mit szólsz,mert az Antal Vali,meg a szabadon ébredők is ilyenekről szólnak.
Milyen információra van még szükséged? Milyen kérdésed van ezzel kapcsolatban? mit kifogásolsz belőle,mivel nem értesz egyet? Nem tudom neked megmondani pontosan,hogy neked banánból napi másfél kell,dinnyéből fél,halból kétnaponta egyszer egyél,dióból napi 3 dkg,de a szomszédodnak inkább 4 kellene.Kicsit legyél kreatívabb,erről beszéltem már az elején,amikor a táblázatot hajtogattad.Ha én ki tudtam tapasztalni,hogy mi kell az egészségemhez,akkor te is ki tudod.Azért ne adjuk már elő azt,hogy tőlem függ egy másik ember egészsége,nem csecsemőkről van szó,hanem felnőtt emberekről,akik tudnak magukról gondoskodni,csak nem mástól kell várni a csodát.
A linked alapján pedig ne haragudj,de egy igen primitív hozzáállású ember mintája bontakozik ki előttem,aki csak sértegetni tud másokat ilyesmivel,mert nem tud értelmesen reagálni valamire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!