Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Elérhető-e ugyanaz az eredmény?

Elérhető-e ugyanaz az eredmény?

Figyelt kérdés

Tizenéves koromban bő 3 évig rendszeresen végeztem otthon alapgyakorlatokat(felülés fekvőtámasz, súlyzós gyakorlatok...stb.).Aztán kb. 10 éve 16-17 évesen fokozatosan abbahagytam.Viszont azóta nőttem 15 cm-t.

Most a karjaim vékonynak tűnek.Befeszített bicepsszel is csak 42 cm.Ezért újrakezdtem az edzést.De csak fix 5 kilós súlyzóim vannak.Ezekkel százszámra megy az ismétlés_mire érzek valamit.Megpróbáltam a kettőt egy kézben összefogva végezni a gyakorlatokat,így sem az igazi.Aztán megtöltöttem két 25 literes kanisztert vízzel.A súly így már jó,de bicepsz edzésnél lenyúza a bőrt a bügykeimről.A kérdésem az ,hogy elérhető ugyanaz az eredmény kis súllyal nagy ismétlésszámmal végzett gyakorlatokkal,mintha nagyobb súlyt használnék?

2014. júl. 27. 18:24
 1/9 anonim ***** válasza:

Kis súllyal nem lesz izmosodás. Akkora súly kell, amivel éppen megy szabályosan a 8-12 ismétlés sorozatonként. Sőt alapgyakorlatoknál én felmegyek nagyobb súlyokra is.

Tehát ha nincs elég súlyod, eszközeid, akkor nem érsz el olyan eredményt, mint egy teremben.

2014. júl. 27. 18:26
 2/9 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam,"bőrönd" fogásban(így nem sérti a kezemet).

Így is jó bicepszre?

2014. júl. 27. 19:18
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha így elég a súly, akkor jó. De ez csak egy gyakorlat és nem csak bicepszre kell edzeni. :)
2014. júl. 27. 19:23
 4/9 A kérdező kommentje:

Most összekötöttem a két kanisztert így meg nem jó.50 kg még sok egykezes súlynak: épphogy csak két ismétlés megy vele.

Mindegy jó lesz az külön külön is.Nem akarok megszakadni.

Tudom,hogy nem csak bicepszre kell edzeni.Kb.azokat a gyakorlatokat akarom csinálni amit régen. Kicsit nehezítve.Guggolásnál a vállamra veszem a két kanisztert,fekvőtámasznál a hátamra erősítem az egyiket...stb.

2014. júl. 27. 20:53
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez így nem sokáig lesz jó. 50 kg guggoláshoz nagyon kevéske. Hátazni sem elég ez egy idő után.
2014. júl. 27. 21:02
 6/9 A kérdező kommentje:

Jól megizasztottál.Kipróbáltam előbb 25 majd 50 kilóval ami azért eléggé megnehezíti a fekvőtámaszt.A guggoláshoz valóban kevés.Guggoláshoz mennyi lenne az ideális súly?

Vannak 200 literes hordóim.Azzal meg tudom próbálni.

(Én 180 cm és 85 kg vagyok.)

2014. júl. 27. 22:43
 7/9 anonim ***** válasza:
50 kilóval két ismétlés bicepszre ezen behaltam :D jól kigyúrtad magad otthon sunyiba a fekvőtámaszokkal. Gondolom legalább 150 kiló vagy szárazon. Várjál nem te vagy Vörös Zoli?
2014. júl. 27. 22:49
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem neked a 200 kiló bemelegítésnek is kevés lesz, de figy muterom most úgysem használja a kis nissan-ját ha gondolod az kölcsön adom , emelgetheted, igaz szegény nincs 1 tonna úgyhogy neked kicsit kevés lesz gugoláshoz, de majd bele rakod a hordódat, úgy már lehet hogy érezni fogsz valamit.
2014. júl. 27. 22:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Mennyi kell guggoláshoz? Amennyivel megy a sorozatonkénti 10-12 ismétlés. Nem tudom, hogy nálad ez mennyi súlyt jelent.
2014. júl. 28. 05:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!