Elérhető-e ugyanaz az eredmény?
Tizenéves koromban bő 3 évig rendszeresen végeztem otthon alapgyakorlatokat(felülés fekvőtámasz, súlyzós gyakorlatok...stb.).Aztán kb. 10 éve 16-17 évesen fokozatosan abbahagytam.Viszont azóta nőttem 15 cm-t.
Most a karjaim vékonynak tűnek.Befeszített bicepsszel is csak 42 cm.Ezért újrakezdtem az edzést.De csak fix 5 kilós súlyzóim vannak.Ezekkel százszámra megy az ismétlés_mire érzek valamit.Megpróbáltam a kettőt egy kézben összefogva végezni a gyakorlatokat,így sem az igazi.Aztán megtöltöttem két 25 literes kanisztert vízzel.A súly így már jó,de bicepsz edzésnél lenyúza a bőrt a bügykeimről.A kérdésem az ,hogy elérhető ugyanaz az eredmény kis súllyal nagy ismétlésszámmal végzett gyakorlatokkal,mintha nagyobb súlyt használnék?
Kis súllyal nem lesz izmosodás. Akkora súly kell, amivel éppen megy szabályosan a 8-12 ismétlés sorozatonként. Sőt alapgyakorlatoknál én felmegyek nagyobb súlyokra is.
Tehát ha nincs elég súlyod, eszközeid, akkor nem érsz el olyan eredményt, mint egy teremben.
Kipróbáltam,"bőrönd" fogásban(így nem sérti a kezemet).
Így is jó bicepszre?
Most összekötöttem a két kanisztert így meg nem jó.50 kg még sok egykezes súlynak: épphogy csak két ismétlés megy vele.
Mindegy jó lesz az külön külön is.Nem akarok megszakadni.
Tudom,hogy nem csak bicepszre kell edzeni.Kb.azokat a gyakorlatokat akarom csinálni amit régen. Kicsit nehezítve.Guggolásnál a vállamra veszem a két kanisztert,fekvőtámasznál a hátamra erősítem az egyiket...stb.
Jól megizasztottál.Kipróbáltam előbb 25 majd 50 kilóval ami azért eléggé megnehezíti a fekvőtámaszt.A guggoláshoz valóban kevés.Guggoláshoz mennyi lenne az ideális súly?
Vannak 200 literes hordóim.Azzal meg tudom próbálni.
(Én 180 cm és 85 kg vagyok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!