Mi a véleményetek ezekről?
1# Óriási baromság. A telített zsírok esszenciálisok, NAPI 300 gramm sertéshús is simán mehet.
2# Nagyrészt óriási hülyeség. A tojás úgy jó, ahogy van, a telített zsírok sosem voltak negatív hatással a koleszterinre, pontosabban a koleszterin nincs hatással a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, rendellenességekre. 8 tojás+szalonna ideális reggeli, nem ettől lesz szívinfarktusod.
3#Koleszterin: lásd 2. pont. Az elhízásért pedig nem a zsírt kell okolni, pont hogy ideális a high fat étrend fogyásra. Azt szerencsére nem vitatja, hogy esszenciálisak.
4# Egyetértek.
5# Teljes fogalmatlanság, emberi sztereotípiák egymásra zsúfolása. A "túl sok" mindenből káros, mert ha valami "túl", akkor az arra utal, hogy az egészséges mennyiséget túllépi, ebből a szempontból a "túl sok vitamin káros" szintű értelmi fekete lyukak sem nyernek érvényt, mert mindenből van egy ideális mennyiség, "jóból is megárt a sok" mondás alapján túl lehet lőni. De ez az utolsó gondolat!! A fehérjebevitel sokszínűsége ('változatos étrend') tápkieggel is lehetséges, ami nem jelenti azt, hogy rögtön túl sokat viszünk be. Az 1g*ttkg oké, de a 2-vel sincs semmi baj, közel sem az a szint, ami problémákat okoz. A cikk is említi a vesebetegeket: a vizsgálatok, kutatások csak azt mutatták ki, hogy vesebetegként az emelt fehérjebevitel nem előnyös.
(az első pontoknál úgy tűnhet, hogy nem vagyok tisztában azzal, hogy egyes pontok a cikkben cáfolatok, és én csak a címet cáfolom, de nem így van, a részletekbe kötöttem bele)
A cikk(ek) kivételesen nem is olyan rosszak, olvastam már nagyobb baromságokat is. Oriza leírta szépen a lényeget.
Itt azt is kell figyelembe venni, mint vitamin, mind szénhidrát/zsír és mind rost fogyasztásban, ki csinálja. Gondolom ez a cikk az átlag, szinte semmi aktivitást nem igénylő emberek számára készült. A testépítésben (de maradjunk az aktív sportnál) a szervezetnek megnövekedet tápanyagigénye van. Jóval több energia és vitamin kell a szervezetnek, ami egy átlag embernek már túl sok lehet. A kemény edzések sok energiát igényelnek, enni kell. Szabadgyökök keletkeznek, amelyhez kellenek az antioxidáns vitaminok, és az építkezéshez , a szervezet újraépítésére elég az 1g/tskg fehérje, pl: bőr, szervek, haj újraépítése, de hogy izom is épüljön, kell az emelt fehérje (és energia).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!