Ha a testépítők által használt fehérje, és egyéb hasonló táplálék kiegészítő porok nem károsak, miért nem kaphatók gyógyszertárakban?
Tehát akkor a 1500%os testépítőknek készített vitaminok sem károsak, ahogy a napi 400g fehérjebevitel (csak fehérje pórból) sem káros ?
Én viszek be annyit. Illetve vinnék, ha lenne rá pénzem. Eddig egyszer vittem be annyit, de mint írtam, a 250 g az standard. És azt kizárólag koncentrátumból, mert nekem így tetszik.
És nem, nem károsak a megadózisú vitaminok. A webbeteget hagyjuk. Egy testépítőnek alapból sokkal több vitaminra van szüksége egyébként. Na és még egy személyes példa: én volt hogy fél liter gabonafűlevet ittam meg egyszerre. Abba se olyan kevés a vitamin szerintem.
Szerintem meg de. Vannak, akik még a fehérjére is ezt mondják, az persze még nagyobb baromság.
Nem kell félni a vitaminoktól, meg a többi kiegészítőtől se.
Nagyszerű... az a probléma, hogy ha fáj a fejed, és csillapítani akarod, beveszel egy Aspirint. Miért ? Mert tudod, hogy az fájdalomcsillapító, és PONT!
Itt meg minden hozzászóló különböző véleményt közöl, nem pedig egyhangú tényt. (van aki szerint 25-40g fehérje jöhet porból, van aki szerint 400g is kell, van aki szerint nem kell több (1500%os) vitamin, van aki szerint igenis kell)
Ezekből azt szűrtem le, hogy igazából még ti sem tudjátok, hogy jó e, vagy sem a sok mesterséges vitamin, meg fehérje, csak szeretnétek elhinni, a saját véleményetek.
Már miért kéne? Majd viszi a patikusbácsi az ötkilós zacskót a vevőnek?
Aztán: ellenőrizetlen noname cuccot nem rendelünl sehonnan. Ezek a musclemax és társai ilyesmik, de erről mindenkit lebeszélünk, mert eleve nem sokat érnek.
A táplálkozástudomány valóban egy elég puha tudomány, kb mindenre meg az ellenkezőjére is van kutatás. Néha itt is vallásháborúba torkollnak a viták, és ez természetesen vonatkozik a mainstream (felszínes) orvosi cikkekre, az ilyen webbeteges borzadályokra. Baromi jó dolog riogatni a népet, hogy jaj vitamintúladagolás így meg úgy, csak inkább azzal kéne foglalkozni, hogy a vitaminhiány egy pöppet reálisabb probléma. (van, aki erre azt mondja, hogy direkt akarják betegen tartani a népet ezzel)
Ettől függetlenül ha hozol egy szélsőségek nélküli , tapasztalatok szerint bevált étrendet, olyan nagy probléma nem valószínű, hogy lesz. De a totál tervezetlen, összevissza baromságokat evésnél (amit az átlagemberek csinálnak) kb bármi jobb.
Amúgy az, hogy valami mesterséges-e vagy sem, mindegy, a molekula attól még ugyanaz marad. A különbség a mellettük levő anyagok mennyiségéből fakadhat (pl. bioflavonoidok), de már ilyeneket is raknak a vitaminkészítményekbe. A fehérjepor meg kapásból egyáltalán nem mesterséges.
Persze te meg gond nélkül beveszed az aszpirint egy kis fejfájásra, pedig a gyógyszerek azok pont nem természetesek úgy általában. Fura hozzáállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!